1:45 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον Α. Τσίπρα να πάρει θέση για τη λειτουργία παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η Νέα Δημοκρατία ζητά από τον Α. Τσίπρα να πάρει θέση για τη λειτουργία παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για την λειτουργία του παρακράτους επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή ήταν το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολικά».

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το φως της δημοσιότητας είδαν απίστευτοι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Έλενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος καθώς και οι διαταγές της «να κινηθούν άμεσα», η παραδοχή της φυσικής παρακολούθησης του εκδότη των «Π».

Παράλληλα αποκαλύπτεται και το δίκτυο με τον πρώην αξιωματικό και κουμπάρο τους, Σπύρο Παπαχρήστο και δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς που είχε καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα “Παραπολιτικά” δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά.

Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους, ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ.

Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες;

Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”

Τσίπρα

Τι αναφέρουν τα «Παραπολιτικά»

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» φέρνει στο φως διαλόγους κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να έπαιρναν εντολές από την Ελενα Τζούλη, σύζυγο του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018 ο οποίος ήταν κουμπάρος με τον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα αλλά και τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία του ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του ΕλεναςΤζούλη και την ίδια καθώς και με σταθερό τηλέφωνο που σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Πατέρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τον Γιώργο Γκρίζη, τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών. Τα Παραπολιτικά συνδέουν την επιχείρηση από την Αστυνομία στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου οπότε και συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος και αναζήτησαν τον Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη ΓΑΔΑ.

Σε διάλογο που έχει καταγραφεί ο τότε αττικάρχης. Χρήστος Παπαζαφείρης δίνει εντολές στον Γκρίζη να γίνει η σύλληψη, χωρίς καν να γνωρίζει τι λέει η μήνυση. Μάλιστα, όταν ρωτάει για το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Γκρίζης παραδέχεται ότι πρόκειται πιο πολύ για συκοφαντική δυσφήμηση και όχι για εκβιασμό. Οταν ερωτάται γιατί το έφερε (η Τζούλη) στο Εκβιαστών, η απάντηση είναι: «Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ, γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική».

Ο διάλογος μεταξύ Γιώργου Γκρίζη και Χρήστου Παπαζαφείρη όπως τον δημοσιέυουν τα Παραπολιτικά έχει ως εξής:

Γ..· Παρακαλώ.
Χ.: Γιωργο, ο διοικητής είμαι. Μίλα με τον Πράπα για κάτι που του είπα Ιάσονος στον 7ο όροφο είναι αυτός Σας το είπε εκεί η δικηγόρος
Γ: 7ο
Χ Στείλε παιδιά ο Πράπας πρέπει να έχει ήδη Του έχουν πει από το πρωί να Βάλει
Γ: Ωραία
Χ: Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να τα στείλει πριν τελειώσει η άλλη για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον Βουτάνε Κοίτα μη δε τον βουτήξουν τη γ…με
Γ: Ωραία διοικητά
Χ: Κράτησέ το όμως στα στεγανά
Γ: Ναι ακριβώς
Χ: Γιατί άμα δε τον πιάσουμε τη γ…ς κι εσύ κι εγώ Άκουσες τι σου είπα
Γ: Ωραία οπότε θα συνεννοηθούμε με τον
Χ: Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά Τι λέει περίπου Καταθέτει τίποτα υπόμνημα Τι έχει καταθέσει
Γ: Υπόμνημα είναι
Χ: Για εκβιασμό
Γ: Πιο πολύ Βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά
Χ Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών
Γ Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική
Χ: Α, εντάξει
Γ: Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό καταλαβαίνεις γιατί μας πήρε και μας σήκωσε
Χ: Καλά πάρε τον Πράπα Του είπα να το πει στα τρία άτομα να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά Αυτό του είπα κι εγώ
Γ: Ωραία έχει Βάλει δηλαδή έτσι
Χ: Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μ….ω να πούμε αλλά εντάξει πες του να μην το ξέρει κανένας πες μου σε ποια άτομα το είπες γιατί άμα γίνει κάτι αυτούς θα γ@μήσω μετά
Γ: OK διοικητά Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα εννοείται
Χ: Ναι δικά σου Πάρε όμως τον Πράπα συζήτα να ξέρουμε σε ποιον το είπε Γιατί του είπα να Βρει τρία άτομα Εχουν τίποτα αυτοί Και πες του stop μην ασχολείσαι γιατί αν μάθει τίποτα θα την πληρώσει ο Πράπας πες του μετά
Γ: Βέβαια OK διοικητά Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση Μόλις φύγει
Χ: Να διώξετε άτομα όμως από τώρα να πάνε εκεί να τον έχουν stand by
Γ: OK τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οργισμένη η Έλενα Ακρίτα με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ

ΕΣΗΕΑ προς Σκουρλέτη: Απαράδεκτος ο διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας