16:22 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Η νεολάια ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους για τον Αμαζόνιο (...αλλά ξέχασε να κατέβει και για κάποια άλλα) Video

Η νεολάια ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους για τον Αμαζόνιο (...αλλά ξέχασε να κατέβει και για κάποια άλλα) Video

Επί τέσσερα χρόνια η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησύχησε ούτε για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, ούτε για τους λιγνίτες της ΔΕΗ, ούτε για τα χιλιάδες καμένα στρέμματα στο Μάτι και αλλού…

Ωστόσο, επί κυβέρνησης ΝΔ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε κινητοποιήσεις για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Βραζιλίας, την Τρίτη.

Ύψωσαν πανό με σύνθημα: Το Περιβάλλον πάνω από τα κέρδη τους. There is no planet B. «Ο μεγαλύτερος πνεύμονας του πλανήτη, το δάσος του Αμαζονίου, καίγεται. Η κλιματική αλλαγή μετατρέπεται, πλέον, σε κλιματική κρίση. Κρίση που κυβερνήσεις και κυβερνήτες, με μπροστάρηδες τους Τραμπ και Μπολσονάρο, χλευάζουν. Ο καπιταλισμός καταστρέφει τον πλανήτη» έγραφαν στο διαδικτυακά τους κάλεσμα, ενώ στην ανακοίνωση τους για την συγκέντρωση ζήτησαν:

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Να διαμορφωθεί αυστηρό και υποχρεωτικό θεσμικό πλαίσιο για τη θωράκιση των δασικών εκτάσεων απέναντι σε ανθρώπινες επεμβάσεις.

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση (από το left.gr)

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας