23:26 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Η Omicron δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, δείχνει νέα έρευνα

Η Omicron δεν είναι λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα, δείχνει νέα έρευνα

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από την παραλλαγή Omicron δεν φαίνονται να είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές της μετάλλαξης Δέλτα, δείχνουν τα πρώιμα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου συνέκριναν 11.329 άτομα με επιβεβαιωμένη ή πιθανή λοίμωξη από την Omicron με σχεδόν 200.000 άτομα που μολύνθηκαν με άλλες παραλλαγές. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε πριν αξιολογηθεί και ανανεώθηκε τη Δευτέρα οι ερευνητές «δεν βλέπουν στοιχεία ότι η Omicron έχει χαμηλότερη σοβαρότητα από την Δέλτα», σύμφωνα με το ποσοστό θετικών ατόμων που αναφέρουν συμπτώματα, είτε από το ποσοστό των κρουσμάτων που αναζητούν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά από μόλυνση.

Ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία μεταδίδεται η Omicron είναι και το γράφημα που ακολουθεί και το οποίο ετοίμασε το Ινστιτούτο Σάγκερ στην Αγγλία.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 6.424 νέα κρούσματα, 661 οι διασωληνωμένοι και 77 νέοι θάνατοι

Κορωνοϊός – Μητέρα και κόρη πέθαναν στην Ημαθία – Είχαν ακούσει τον πνευματικό τους και δεν είχαν εμβολιαστεί (βιντεο)


Η αναμνηστική δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Την ίδια ώρα, τα εμβόλια που διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αποτελεσματικότητα από 0% έως 20% μετά από δύο δόσεις. Ωστόσο, το ποσοστό της αποτελεσματικότητας αυξάνεται από 55% έως 80% μετά την αναμνηστική δόση.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι αφού ληφθούν υπ’ όψιν μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου, οι πιθανότητες επαναμόλυνσης με Όμικρον είναι 5,4 φορές περισσότερες απ’ ό,τι με Δέλτα.

Μελέτη εργαζομένων στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην προ-Omicron εποχή έδειξε ότι η λοίμωξη από τον Sars-CoV-2 παρείχε 85% προστασία έναντι μιας δεύτερης λοίμωξης σε διάστημα 6 μηνών. Στην Omicron, η προστασία αγγίζει μόλις το 19%.

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας