6:40 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Η ώρα του Μιωνή

Η ώρα του Μιωνή

Μετά τις καταθέσεις του Μαξίμου Σαράφη (εχτές) και της Αικατερίνης Κελέση (σήμερα) στην Προανακριτική της Βουλής, έρχεται η ώρα του επιχειρηματία Σαμπι Μιωνή. Η κατάθεση του ελληνοϊσραηλινού μεγιστάνα έχει προκαλέσει ήδη πανικό στον ελεγχόμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Και αυτό γιατί όπως έχει αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο κ. Μιωνή αναμένεται να καταγγείλει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης η οποία τον εκβίαζε προκειμένου να καθαρίσει ποινικές υποθέσεις αλλά και να αποσπάσει χρήματα! Μάλιστα αύριο, Τετάρτη, ο κ. Μιωνή αναμένεται να καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Aπορίας άξιο είναι γιατί ενώ ακόμη ο κ. Μιωνή δεν έχει κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική ο κ. Παπαγγελόπουλος έξέδωσε προκαταβολικά ανακοίνωση κάνοντας λόγο ακόμη και για πιθανή διατάραξη των σχέσεων Ελλάδος-Ισραήλ! Την ίδια στιγμή για άγνωστους επίσης λόγους η εφημερίδα “δημοκρατία” έχει επί δυο ημέρες δισέλιδα “αφιερώματα” στον επιχειρηματία.

Το ραντεβού

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του eReportaz ο κ. Μιωνή δεν θα μείνει μόνο σε προφορικές αναφορές εξιστόρησης γεγονότων τα οποία φέρονται να συνέβησαν αλλά θα προσκομίσει και απτά στοιχεία. Ιδιαίτερα θα επιμείνει σε μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2016 παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Νίκου Παππά.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης ο πρωην υπουργος φέρεται να ζήτησε ένα ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να κλείσει δικαστικές εκκρεμότητες (και όχι μόνο) του Μιωνή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το περιβάλλον του επιχειρηματία ο Νίκος Παππάς δεν είχε ενεργό συμμετοχή στον φερόμενο ως εκβιασμό από τον πρώην υπουργό. Ως εκ τούτου ο Σάμπι Μιωνή δεν αναμένεται να τον εμπλέξει στην υπόθεση.

Εκείνο που έχει αξία είναι το γεγονός ότι από το περιβάλλον Μιωνη προκύπτει ότι σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα όσα καταθέσει, έχει τη δυνατότητα να επανέλθει σε δεύτερο χρόνο και να προσθέσει πολύ ενδιαφέροντα και αδιάσειστα στοιχεία.

Η επιστολή και το αρχείο

Όπως έχει αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «ΜΠΑΜ» ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι «εισαγγελείς-παιδιά του» τον Αύγουστο του 2015, προεκλογικά, θέλησαν να εμπλέξουν τον Σαμπι Μιωνή σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ μαζί με τους Σταυρο Παπασταυρου, Άγγελο Μεταξα, κα. Η συγκεκριμένη υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ο Παπασταυρου μάλιστα έγινε και προεκλογικό σποτ! Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι καθόλου αθώα. Όπως αποκάλυψε η «Μ» στις 19 Αυγούστου 2015 ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης έστειλε δημοσιεύματα και επιστολή στο Γραφειο του Παπαγγελόπουλου. Βάσει αυτών ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης και οργανώθηκε το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι που κατήγγειλε ο Παναγιώτης Αθανασίου στη Βουλή. Αμέσως μετά την κατάθεση Αθανασίου ο εκδότης Φιλιππάκης ανακοίνωσε ότι τον Αύγουστο του 2015 δεν γνώριζε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το ίδιο ισχυρίστηκε στον Alpha και ο πρωην υπουργος. Τελικά τα επίσημα ντοκουμέντα απέδειξαν ότι όχι μόνο γνωρίζονταν αλλά για κάποιον… ανεξήγητο λόγο ο κ. Φιλιππάκης έστειλε την επιστολή απευθείας στον κ. Παπαγγελόπουλο και όχι σε κάποιον άλλο πιο αρμόδιο υπουργό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας