7:23 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Η ώρα του πορίσµατος για τον Ν. Παππά

Η ώρα του πορίσµατος για τον Ν. Παππά

Την Τρίτη το πρωί θα συνεδριάσει η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τυχόν αδικήματα που τελέστηκαν από τον Νίκο Παππά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως για τη μεθόδευση να δημιουργηθεί ένα ΣΥΡΙΖΑ Channel με «όχημα» τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, με προκαταβολή από τους Λιβανέζους επιχειρηματίες Χούρι και βασική χρηματοδότηση από την Τράπεζα Αττικής, για να ψηφίσει το πόρισμά της.

Του Παντελή Περιβολάρη
Ο Χρήστος Καλογρίτσας τον στέλνει «πακέτο» στο Ειδικό Δικαστήριο με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι στιγμής…

Ένα βράδυ νωρίτερα θα έχουν δώσει τα κόμματα τα πορίσματά τους και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι αυτά που τυλίγουν σε… κόλλες χαρτί τον Νίκο Παππά για να αποφασίσει η Προανακριτική να ακολουθήσει τον δρόμο της παραπομπής του προς το Δικαστικό Συμβούλιο και από εκεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πώς θα φτάσουμε εκεί; Ας αναλύσουμε λίγο τα πορίσματα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θεωρεί ότι η παράβαση καθήκοντος είναι δεμένη, δηλαδή αποδεδειγμένη. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και για τη δωροδοκία η κυβερνητική πλευρά θεωρεί επαρκή τα στοιχεία που έχει δώσει ο Καλογρίτσας. Πηγές μας λένε ότι η υπόθεση αφορά έμμεση δωροδοκία, δηλαδή χρήματα που διά των χειρισμών του Νίκου Παππά δίδονταν προς διάφορες κατευθύνσεις, π.χ. για την έκδοση της εφημερίδας «Documento», χρήματα που ήταν «μαύρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα έρθει στην Επιτροπή με έναν ογκωδέστατο φάκελο που θα λέει ότι ο Νίκος Παππάς ενήργησε καθ’ όλα νόμιμα, πως το ελληνικό ∆ημόσιο ωφελήθηκε από τους χειρισμούς του για τις τηλεοπτικές άδειες και θα αναφέρεται μέσα στο πόρισμα ότι η δίωξη Παππά είναι μια περίπτωση πολιτικής δίωξης.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Θεωρεί ότι έχουν διαπραχθεί τα εγκλήματα της παράβασης καθήκοντος και της έμμεσης δωροδοκίας. Θα σταθεί στο τρίγωνο Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ Bank (Αττικής), ΣΥΡΙΖΑ Channel, ενώ θα υπάρχει και η πολιτική αναφορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε το 2015 με κύριο σύνθημα το ηθικό πλεονέκτημα και έναν χρόνο μετά υπήρχε διακίνηση «μαύρου χρήματος» για τη δημιουργία ουσιαστικά δικού του καναλιού. Θα κάνει επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία γιατί έκλεισε γρήγορα την υπόθεση χωρίς να έρθουν να καταθέσουν μάρτυρες-κλειδί όπως τα αδέρφια Χούρι.

ΚΚΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΜΕΡΑ25: Το ΚΚΕ αναμένεται να θέσει και πάλι, όπως κάνει πάντα, την ιδεολογική του και ταξική του αντίθεση σε ό,τι έχει συμβεί, ενώ η Ελληνική Λύση όπως και στην Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο θα αποφύγει να πάρει σαφή θέση. Το ΜέΡΑ25 απέχει από τη διαδικασία.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τη Δευτέρα το βράδυ, λοιπόν, δίνουν τα κόμματα τα πορίσματα και την Τρίτη ψηφίζεται. Δηλαδή, ψηφίζεται, συνήθως, αυτό της πλειοψηφίας.  Εκδίδονται δύο τόμοι. Ένας του πορίσματος που ψηφίστηκε και ένας με το τι λέει η αντιπολίτευση. Η Προανακριτική θα ψηφίσει, λοιπόν, να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής η υπόθεση. Κάπου μέσα στον Ιούλιο θα συνεδριάσει η Ολομέλεια για να ψηφιστεί ή όχι η παραπομπή του Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο. Θα υπάρχουν δύο κάλπες. Μία για την παράβαση καθήκοντος και μία για τη δωροδοκία. Αν υπάρχει πλειοψηφία για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο, τότε ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο θα είναι… μονόδρομος.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα fake news του πολιτικού που ίδρυσε κόμμα με το… όνομά του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας