16:38 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Η Ουγγαρία επέτρεψε τη χρήση όπλων με πραγματικά πυρά εναντίον των μεταναστών

Η Ουγγαρία επέτρεψε τη χρήση όπλων με πραγματικά πυρά εναντίον των μεταναστών

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση με το μεταναστευτικό στην Ουγγαρία, αφού η Βουλή της χώρας αποφάσισε σήμερα ότι ο στρατός έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όπλα με πραγματικά πυρά εναντίον των προσφύγων.

Αναλυτικότερα, και μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, τα 2/3 του κοινοβουλίου αποφάσισαν σήμερα να δώσουν το δικαίωμα στο στρατό και την αστυνομία της χώρας να χρησιμοποιεί όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να σταματήσει τους πρόσφυγες, ακόμα και να καταφεύγουν στη χρήση όπλων, αν κριθεί απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση, η οποία έρχεται σε συνέχεια των νέων νόμων που ψηφίστηκαν πριν μερικές ημέρες κάνοντας την παραβίαση των συνόρων ένα έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση, επιτρέπει πλέον στον στρατό να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις, και μέσω αυτού να αυστηροποιηθούν οι έλεγχο, ενώ παράλληλα να χρησιμοποιηθούν και όπλα.

Πάντως, οι φόβοι που δημιουργούνται με την παραπάνω απόφαση είναι μεγάλοι, καθώς ένα ενδεχόμενο «ατύχημα», στο ήδη τεταμένο κλίμα στα σύνορα της χώρας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραγματικά ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας