23:09 Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο σε εκδήλωση για τον Ζισκάρ Ντ΄Εστέν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο σε εκδήλωση για τον Ζισκάρ Ντ΄Εστέν

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου του Ευρωκονοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, παρέστη σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

Για τον μεγάλο ευρωπαϊστή ηγέτη, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, μίλησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Στάινμάιερ καθώς και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην οποία έκανε ειδική αναφορά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Μακρόν, απευθυνόμενος προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη σύντομη συνάντηση που ακολούθησε, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μακρόν για τα θερμά λόγια που εξέφρασε δημόσια, τα οποία αποδεικνύουν όχι μόνο τον καίριο ρόλο που διαδραμάτισε ο Ντ’ Εστέν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, αλλά και το άριστο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι ελληνογαλλικές σχέσεις. Ο πρόεδρος Μακρόν συμφώνησε και ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία της στην εκδήλωση.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με τους προέδρους της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και της Βουλγαρίας.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε σήμερα τιμητική εκδήλωση στη μνήμη ενός μεγάλου ηγέτη και φίλου της Ελλάδας, του προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην οποία συμμετείχα, μετά από πρόσκληση του προέδρου Μακρόν και του προέδρου του Κοινοβουλίου Σασόλι. Πεπεισμένος ότι το μέλλον της Γαλλίας βρίσκεται στην Ευρώπη και ότι ο ρόλος της Ευρώπης πρέπει να είναι ισχυρός και καθοριστικός, ο Ντ’ Εστέν συνέβαλε αποφασιστικά στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Άνθρωπος με βαθιά κλασική παιδεία, δυναμισμό και καθαρές ιδέες, διαδραμάτισε καίριο ρόλο στην ένταξη της χώρας μας στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη 

Συνάντηση της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Προεδρικό Μέγαρο

H ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη μουσική παράσταση «ΕΝΑ – ΕΝΑ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας