1:21 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η προσθήκη ιβερμεκτίνης με το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη φρενάρει την επιδείνωση ασθενών με covid-19

Η προσθήκη ιβερμεκτίνης με το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη φρενάρει την επιδείνωση ασθενών με covid-19

Μετά το πείραμα του Περού, μια νέα μελέτη που γίνεται σε δύο νοσοκομεία και σε δύο πανεπιστημιακά κέντρα της Βαγδάτης στο Ιράκ δείχνει πως η προσθήκη του αντιπαρασιτικού ιβερμεκτίνη μαζί με το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη στο κλασικό θεραπευτικό πρωτόκολλο σε νοσηλευόμενους ασθενείς με την λοίμωξη COVID 19 μειώνει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις ημέρες νοσηλείας ενώ ταυτόχρονα υπό-τριπλασιάζει τον κίνδυνο επιδείνωσης.

Η μελέτη περιέλαβε 70 ασθενείς εκ των οποίων 48 είχαν μέτρια νόσο, 11 ασθενείς είχαν βαριά νόσο και 11 ασθενείς βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους ασθενείς χορηγούνταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο θεραπείας που περιλαμβάνει το άνοσο τροποποιητικό κορτικοστεροειδές δεξαμεθαζόνη, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά καθώς και αναπνευστική υποστήριξη μαζί με μία σειρά βιταμινούχων συμπληρωμάτων.

Στους ασθενείς που συμπληρωματικά με το θεραπευτικό πρωτόκολλο έλαβαν για 2-3 μέρες το αντιπαρασιτικό ιβερμεκτίνη και για 5 έως 10 μέρες το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη 2 φορές την ημέρα, Τα ευνοϊκά αποτελέσματα που κατεγράφησαν περιλαμβάνουν την μείωση των ημερών ανάρρωσης από 13,66 κατά μέσο όρο σε 6,34 και την μείωση του ρυθμού επιδείνωσης από 31,81% στο 9%.

Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά βέβαια ο αριθμός των συμμετεχόντων στην μελέτη είναι μικρός- απαιτείται διερεύνηση σε μεγαλύτερους αριθμούς -και επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ευνοϊκά αποτελέσματα καταγράφηκαν για την προσθήκη της ιβερμεκτίνης σε συνδυασμό με δοξυκυκλίνη, ένα αντιμικροβιακό σκεύασμα ευρείας χρήσης.

Είναι πάντως ενθαρρυντικό το ότι στον αγώνα για την αντιμετώπιση της Covid 19 επιστρατεύονται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα και φθηνά και δοκιμασμένα φάρμακα πέραν των νέων σοφιστικέ θεραπειών όπως είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται στα επιστημονικά εργαστήρια παγκοσμίως.

  • Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τον φονικό ιό
  • Διαβάστε εδώ όλα τα ιατρικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελπίδες γεννά το πείραµα του Περού για ένα φθηνό φάρµακο της Covid-19

Κορωνοϊός: Συνεχίζει να “σπάει τα κοντέρ” ο αριθμός κρουσμάτων με 1211 – 12 θάνατοι – 114 διασωληνωμένοι

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

-----------------------------------------------------------------------------------

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας