21:03 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας ήταν όπως την περιμέναμε. Σαν μία... μαύρη τρύπα

Η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας ήταν όπως την περιμέναμε. Σαν μία... μαύρη τρύπα

Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες της NASA σε ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου σε έξι μεγάλες πόλεις του πλανήτη. Παρουσίασαν την πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Ως σήμερα δεν είχε υπάρξει ποτέ απεικόνιση αυτού του φαινομένου και σίγουρα μιλάμε για κάτι επαναστατικό. Βέβαια, δεν παρατηρούμε κάτι παράξενο, μιας και η φωτό θυμίζει μία… μαύρη τρύπα, καθώς ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί σε αυτό το συμπαντικό φαινόμενο είναι μάλλον ακριβής.

Πολλά τηλεσκόπια συνεργάστηκαν προκειμένου να συλλάβουν την πρώτη εικόνα μίας μαύρης τρύπας, παρουσιάζοντας στον κόσμο για πρώτη φορά την πραγματική εικόνα του μυστηριώδους φαινομένου, για το οποίο έχουν αναλυθεί δεκάδες σενάρια. Η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο ενός γαλαξία που έχει ονομαστεί Μ85.

Οι μαύρες τρύπες είναι στην πραγματικότητα αόρατες, καθώς είναι τόσο πυκνές που απορροφούν οτιδήποτε εντός τους, ακόμη και το φως. Τα τηλεσκόπια όμως κατέγραψαν τα αέρια και τη θερμοκρασία που εκλύουν και δημιουργούν ένα εκπληκτικό οπτικό αποτέλεσμα. Ο πορτοκαλί φωτισμός είναι ο ορίζοντας γεγονότων, σημείο κατά το οποίο τα εξωτερικά σωματίδια της μαύρης τρύπας προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή, αλλά δεν μπορούν λόγω της γιγαντιαίας βαρύτητας.

Το πόσο σημαντική είναι η σημερινή αποκάλυψη, δεν πιστοποιείται μόνο από το παγκόσμιο και εξαιρετικά ζωηρό ενδιαφέρον. Οι Μαύρες Τρύπες είναι ένα από τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος και ενδεχομένως μέσα τους κρύβουν το μυστικό της προέλευσης του κόσμου. Οπότε, κάθε πληροφορία που αφορά στην αληθινή τους φύση και την όψη τους, φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στην κατανόηση της δημιουργίας.

Λειτουργούν ως απορροφητήρες που τραβούν προς το κέντρο τους τα πάντα ακόμα και άστρα.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας