3:46 Σάββατο 20 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η πρώτη βάση δεδομένων κοπράνων του κόσμου χρειάζεται φωτογραφίες!

Η πρώτη βάση δεδομένων κοπράνων του κόσμου χρειάζεται φωτογραφίες!

Έναν ασυνήθιστο τρόπο διάλεξαν επιστήμονες για να βοηθήσουν ανθρώπους με εντερικές δυσλειτουργίες. Δημιούργησαν την πρώτη βάση δεδομένων κοπράνων στον κόσμο και ζητούν φωτογραφίες των δικών σας για το καλό της επιστήμης.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι η συλλογή 100.000 φωτογραφιών από ανθρώπινα κόπρανα έτσι ώστε να εκπαιδευτούν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης του MIT.

Για να συμμετάσχετε πλοηγηθείτε στο seed.com/poop από το κινητό σας (δεν επιτρέπεται σε άλλη συσκευή η λήψη φωτογραφίας), επιλέξτε #GIVEaSHIT και συμπληρώστε το email σας και αν ενεργείστε πρωί, απόγευμα ή βράδυ. Έπειτα φωτογραφίζετε το…έργο σας και κάνετε upload. Η φωτογραφία ξεχωρίζεται από τα metadata ώστε η δωρεά σας να είναι ανώνυμη. Επτά γαστρεντερολόγοι θα κοιτάξουν τις φωτογραφίες και θα εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για να καταλαβαίνουν αυτά που βλέπουν και οι ίδιοι. Έτσι, τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν να αναγνωρίσουν νέες φωτογραφίες χωρίς τη βοήθεια των γιατρών.

Οι αλγόριθμοι χρειάζονται μεγάλο αριθμό δεδομένων για να καταλάβουν τι βλέπουν. Δεν μας ενδιαφέρει και δε θέλουμε να μάθουμε ποιος μας στέλνει τις εικόνες – αλλά είμαστε ευγνώμονες για τα δεδομένα. – David Hachuel, συνιδρυτής της Auggi η οποία δημιούργησε την πλατφόρμα

Πέρα από την όποια κωμική διάσταση του θέματος, η database θα είναι ένα open-source εργαλείο για την ακαδημαϊκή έρευνα στο θέμα, αναπτύσσοντας την τεχνολογία που θα μας κάνει να καταλάβουμε καλύτερα τη σχέση μεταξύ των καθημερινών μας συνηθειών και της υγείας του εντέρου, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από εντερικές παθήσεις όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Κάθε μέρα δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε τι θα φάμε, πόση άσκηση να κάνουμε για να μειώσουμε τα συμπτώματα. Επομένως είναι κρίσιμο να δημιουργήσουμε μία database και να αναπτύξουμε απλά εργαλεία παρακολούθησης για να επιτρέψουμε ουσιαστικά στους ασθενείς να κάνουν τη διάγνωση σπίτι τους.

Πηγή: Unboxholics.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας