23:21 Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο της συζήτησης Κ. Τσιάρα με την Κύπρια ομόλογό του

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης στο επίκεντρο της συζήτησης Κ. Τσιάρα με την Κύπρια ομόλογό του

Η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Στέφης Δράκου.

«Στη σημερινή μας συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου ανταλλάξαμε απόψεις και τις εμπειρίες μας από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών στα εθνικά δικαστικά μας συστήματα, όπως η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών», δήλωσε ο κ. Τσιάρας, ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο ως επικεφαλής αντιπροσωπείας, κατόπιν πρόσκλησης της κα Δράκου.

Ακολούθως ο κ. Τσιάρας είχε συνάντηση με τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης. Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη και η διαδικασία έκδοσης εκζητουμένων προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης για τις ενέργειες που μέχρι στιγμής έγιναν σε εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εφαρμογή του προγράμματος i-Justice στα κυπριακά Δικαστήρια, ως ενδιάμεσης λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν στην ομαλή λειτουργία των Δικαστηρίων λόγω της πανδημίας Covid-19, εν αναμονή του ολοκληρωμένου συστήματος e-Justice, το οποίο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των δικαστηρίων.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας, αναφέρθηκε………………………………………………………………………………………….

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Στους εισαγγελείς η δικογραφία για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Ποινές φυλάκισης στους 8 καταδικασθέντες για την πλημμύρα στην Μάνδρα

Διαβάστε ακόμη

Top News

             

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας