21:02 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Ρωσία θα θεωρήσει "επίθεση στο εθνικό της έδαφος" απόπειρα της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τις επαρχίες της μετά τα "δημοψηφίσματα"

Η Ρωσία θα θεωρήσει "επίθεση στο εθνικό της έδαφος" απόπειρα της Ουκρανίας να ανακαταλάβει τις επαρχίες της μετά τα "δημοψηφίσματα"

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απόπειρα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να ανακαταλάβουν το Ντονμπάς (Ντονέτσκ – Λουχάνσκ) και τις υπόλοιπες επαρχίες της Ουκρανίας που κατέχει ο ρωσικός στρατός ως επίθεση στο εθνικό της έδαφος, εάν τα “δημοψηφίσματα” που διεξάνονται εκεί παραγάγουν “θετικό αποτέλεσμα” υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

“Είναι αυτονόητο”, ανέφερε, όταν ερωτήθηκε εάν, σε περίπτωση “έγκρισης” της ενσωμάτωσης της προσάρτησης των επαρχιών αυτών στη Ρωσία μέσω των “δημοψηφισμάτων”, η απόπειρα του Κιέβου να ανακαταλάβει εδάφη θα θεωρηθεί ως επίθεση στο εθνικό έδαφος της Ρωσίας.

Ο Ντ. Πεσκόφ εξήγησε ότι “αμέσως μετά την έγκριση της απόφασης, το σύνταγμα της Ρωσίας θα έχει εφαρμογή και για τα συγκεκριμένα εδάφη”.

“Τα πάντα είναι ξεκάθαρα σε αυτό το επίπεδο”, πρόσθεσε. “Εάν υπάρξει κάποια πράξη ένταξης στη Ρωσία, τότε, αναλόγως, οι σχετικές προβλέψεις του συντάγματός μας αποκτούν άμεση εφαρμογή εκεί”, τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Αρχίζουν τα δημοψηφίσματα σε υπό ρωσική κατοχή εδάφη

Ουκρανία: Ξεκινούν την Παρασκευή τα δημοψηφίσματα – Το ερώτημα διαφέρει ανά περιοχή

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας