5:05 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η σπείρα της Πάτρας και τα στοιχεία που τους πρόδωσαν!

Η σπείρα της Πάτρας και τα στοιχεία που  τους πρόδωσαν!

Όταν πριν από μερικούς μήνες οι Αρχές Ασφάλειας στην Πάτρα κατέγραφαν τη μία ληστεία μετά την άλλη, σε υποκαταστήματα τραπεζών και σούπερ μάρκετ, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν, καθώς μέχρι τότε δεν είχαν συνηθίσει να βρίσκονται αντιμέτωποι με όπλα όταν πήγαιναν να κάνουν τα ψώνια τους ή τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


Η εμπλοκή του υιού Καρατσώλη, του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη,τα αόρατα «χτυπήματα» σε Τράπεζες του Νομού  και το «μαγαζάκι» του λευκού θανάτου που είχαν στήσει στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα


Μάλιστα, οι δράστες των «χτυπημάτων» με έναν… μαγικό τρόπο εξαφανίζονταν λες και άνοιγε η γη και τους κατάπινε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην μπορουν να έχουν αρκετά στοιχεία για τον εντοπισμό τους. Μέχρι πριν από λίγες μέρες όταν η εξάρθρωση της σπείρας τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της εμπλοκής του γιου του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη, του καταδικασμένου Κώστα Καρατσώλη ο οποίος, αφού εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε.

Συνεργασία

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο κτίριο της οδού Ερμού στην Πάτρα, όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, έλεγαν στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ότι «για να συλληφθούν τα επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκαν… τρεις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας». Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια στην Ασφάλεια της αχαϊκής πρωτεύουσας συνυπηρετούν αξιωματικοί που έχουν περασει από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Κρατική Ασφάλεια και το Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής. Στελέχη με εξειδίκευση ο καθένας στον δικό του τομέα, οι οποίοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη την εμπειρία τους μέχρι να συγκεντρώσουν στοιχεία και να καταφέρουν να περάσουν χειροπέδες στην εγκληματική οργάνωση.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει ποια ήταν τα στοιχεία που «έκαψαν» τα επτά μέλη της σπείρας τα οποία, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, προφυλακίστηκαν, εκτός από μια 24χρονη που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Τα δύο άτομα που έκαναν τις ληστείες, με συνολική λεία 19.000 ευρώ, ήταν ο γιος του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη και ένας 25χρονος. Οι υπόλοιποι είχαν τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», αλλά και εμπλοκή με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων της υδροπονικής κάνναβης μέσα στα σπίτια τους. Οι αστυνομικοί πέρασαν πολλές ώρες μελετώντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και, όπως περιγραφούν στα έγγραφα προς τις δικαστικές Αρχές, ο σωματότυπος, τα ρούχα αλλά και τα είδη μεταμφίεσης που βρήκαν ταιριάζουν με των δύο νεαρών. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι υπάλληλος του σούπερ μάρκετ το οποίο λήστεψαν αναγνώρισε τον γιο του «Στέλιου» της 17 Νοέμβρη και από το χρώμα των ματιών.

Ο συνεργός

Όσο για τον 25χρονο συνεργό του, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που είχε σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός του τον «πρόδωσε», όσο και αν προσπαθούσε να το κρυψει με τα ρούχα μεταμφίεσής του. Όμως ο νεαρός ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στις ληστείες και με γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε μια μάσκα η οποία βρέθηκε στο δρόμο, καθώς του έπεσε κοντά στο υποκατάστημα. Επίσης, είχε και άλλους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τις Αρχές, καθώς γενετικό υλικό του ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που βρέθηκε σε τρία διαφορετικά καταστήματα τα οποία είχαν δεχτεί επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών τον Σεπτέμβριο του 2017 στο κέντρο της Πάτρας. Πώς όμως κατάφερναν να ξεφύγουν μετά τις ληστείες; «Όλοι οι ‘‘στόχοι’’ ύστερα από την έρευνα που κάναμε ήταν πολύ κοντά στα σπίτια των συλληφθέντων, με αποτέλεσμα να μην είναι για πολλή ώρα εκτεθειμένοι. Μόλις έκαναν το ‘‘χτύπημά’’ τους, ‘‘τρύπωναν’’ μέσα στο διαμέρισμα, έκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες σε κλειστούς χώρους και έτσι έμεναν αθέατοι», λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με τη δράση της σπείρας.

«Από την παρακολούθηση που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες, είδαμε ότι οι συλληφθέντες ήταν μια παρέα που συμμετείχε σε έναν στενό πυρήνα ατόμων τα οποία ήταν θαμώνες του πρώην παραρτήματος Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις αυτού», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας που ασχολήθηκε με την υπόθεση. «Επιπλέον οι ίδιοι, εκμεταλλευόμενοι τις εκδηλώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν τη δυνατότητα της άμεσης διάθεσης ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες, αποφεύγοντας τον ουσιαστικό έλεγχο των αστυνομικών Αρχών», περιγράφεται στα έγγραφα τα οποία μελέτησαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Είναι πολλά τα λεφτά…

Αν τα 19.000 ευρώ ακούγονται λίγα χρήματα, τότε τα κέρδη από τα ναρκωτικά μπορεί να ξεπερνούσαν τα 1.000.000 ευρώ. Οι Αρχές θέλοντας να είναι αξιόπιστες υπολόγισαν με τις επίσημες τιμές πώλησης της υδροπονικής κάνναβης. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «το κάθε δενδρύλλιο κάνναβης θα παρήγε περίπου 500 γραμμάρια κάνναβης και, με δεδομένο ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 77 δενδρύλλια κάνναβης, η συνολική ποσότητα που θα συγκόμιζαν θα ανερχόταν στα 38.500 γραμμάρια κάνναβης. Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης ανέρχεται στα 17.990 γραμμάρια. Όταν πρόκειται για την επονομαζόμενη ποικιλία SKUNK, σύμφωνα και με το ενδεικτικό πίνακα τιμών του ΣΟΔΝ, από την πώληση της συνολικής ποσότητας των ναρκωτικών θα αποκόμιζαν συνολικά 3.000 ευρώ το κιλό στην περίπτωση».

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών αυτό που περιμένουν τις επόμενες μέρες είναι να γίνει δημοσιοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας των επτά συλληφθέντων, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς θεωρούν ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες ίσως είχαν συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Καρατσώλης Καρατσώλης Καρατσώλης

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόλος: 84χρονος άρπαξε από τα μαλλιά τη νύφη του και την χαστούκισε

Πτώση F-4E Phantom II AUP: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος – Θρήνος για τον Σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας