18:04 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Η συμμορία των 11 και ο φυγόποινος υπαρχηγός

Η συμμορία των 11 και ο φυγόποινος υπαρχηγός

Στις 16.57 το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου 2021 στον πενταψήφιο αριθμό 10414 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, την ειδική γραμμή πληροφοριών, τηλεφωνεί ένας άγνωστος άνδρας.

Tου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

• Οι καταθέσεις-ντοκουμέντα των βασικών υπόπτων που ερευνώνται για το εάν παρείχαν «κάλυψη» στον Χρήστο Παππά
• Ο συνεργάτης του ευρωβουλευτή Αθανάσιου Κωνσταντίνου, οι κουμπάροι, οι «σπόνσορες» και τα παιδιά του
• Το «βαθύ λαρύγγι» της Χρυσής Αυγής και η πληροφόρηση για τον θάνατο του πατέρα του, Ηλία, που πρόδωσαν τον ανθυπο-Φύρερ!

Συστήνεται ως στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αλλά δηλώνει ότι διαφωνεί με τις ημέρες και τα έργα του φυγόποινου, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Χρήστου Παππά, καθώς όπως λέει ο πρώην υπαρχηγός αμαύρωσε με τις ναζιστικές σημαίες και τους χιτλερικούς χαιρετισμούς την εικόνα του κόμματος στην κοινή γνώμη, ενώ με την απόφασή του να μη συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση «εξευτέλισε τον σύνδεσμο».

Το βαθύ λαρύγγι της Χρυσής Αυγής ζητεί από τον έμπειρο αξιωματικό να πάρει στυλό και χαρτί να σημειώσει όλα τα ονόματα των προσώπων που, όπως είπε, βοήθησαν τον Παππά να οργανώσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 την εξαφάνισή του προκειμένου να μην εγκλειστεί στις ελληνικές φυλακές. Στον συνομιλητή του, έμπειρο αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής, ακούγεται να λέει ότι «γνωρίζει πράγματα από πρώτο χέρι, καθώς διαμένει στη γειτονιά του Παππά στο Ίλιον, ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι εάν αυτά διερευνηθούν θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του».

Οι πληροφορίες που δίνει αποδεικνύονται «χρυσάφι». Από τις 15 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου 2021, μία ημέρα πριν από τη σύλληψη του Παππά στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής, Ιρίνα Κρουτσένισκα, στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής προσέρχονται να καταθέσουν 10+1 πρόσωπα, τα οποία, πλέον, ελέγχονται ότι παρείχαν κάλυψη στον υπαρχηγό του μορφώματος από τις 22 Οκτωβρίου 2021, οπότε και καταζητούνταν.

O «άγνωστος»

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο «άγνωστος πληροφοριοδότης» ήταν εκείνος που κατονόμασε την 52χρονη Ουκρανή ως το πρόσωπο που υποθάλπει τον ναζιστή υπαρχηγό. Ούτως ή άλλως, όπως σημειώνουν αστυνομικές αλλά και δικαστικές πηγές στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», το τηλεφώνημα της 9ης Ιουνίου αλλά και η πληροφόρηση που είχε ο υπαρχηγός της Χ.Α. για τον θάνατο του πατέρα του, Ηλία (κάτι που ο ίδιος γνωστοποίησε με συνέντευξη που έδωσε στο «Μακελειό»), στάθηκαν ως…………………..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας