More

  Οι θεωρίες συνωμοσίας για το 5G και ο …ιεροκύρηκας

  Τον γύρο του κόσμου έκανε στα τέλη Μαρτίου ένα ηχητικό αρχείο στο οποίο ένας άνδρας, που συστηνόταν ως πρώην στέλεχος μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, ισχυριζόταν ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί συγκάλυψη μιας διεθνούς συνωμοσίας για την εγκατάσταση κεραιών 5G, τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω εμβολίων και εντέλει την καταστροφή της ανθρώπινης κοινωνίας όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

  Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Guardian, η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό ανήκει σε έναν ευαγγελιστή ιεροκήρυκα από το Λούτον, ο οποίος πρόσφατα επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους της Ζιμπάμπουε να κάνουν χρήση κρυπτονομισμάτων στην οικονομία τους

  Η πραγματική ταυτότητα του «στελέχους»

  Πρόκειται για τον Jonathon James, ο οποίος κηρύττει σε εκκλησίες του Bedfordshire και ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει σε εκατομμύρια ανθρώπους την ανεδαφική άποψη ότι η Covid-19 είναι μια ψεύτικη ασθένεια που εφευρέθηκε για να καλύψει τις επιπτώσεις του 5G.

  “Δεν πρόκειται για βιολογικό πόλεμο, αλλά για την αντίδραση των σωμάτων μας στην ραδιοσυχνότητα και την ακτινοβολία”, δήλωσε ο James στα 38 λεπτά της ηχογράφησης, ισχυριζόμενος ότι η αύξηση των νεκρών σε όλο τον κόσμο προέκυπτε από τη δηλητηρίαση των ανθρώπινων κυττάρων από τις νέες τεχνολογίες της κινητής τηλεφωνίας. “Χρησιμοποιούν τον κορωνοϊό για να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη συχνότητα 5G”.

  Αν και ο James δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επιχείρησε αυτή τη σύνδεση, η δημοτικότητα της ηχογράφησής του αυξήθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα, καθώς άτομα που πείστηκαν από τη θεωρία συνωμοσίας άρχισαν να καίνε κεραίες κινητής τηλεφωνίας και να παρενοχλούν μηχανικούς τηλεπικοινωνιών.

  Ένοχος και ο… Μπιλ Γκέιτς

  Στα πλαίσια του ηχητικού του μηνύματος υποστήριξε ότι ο Μπιλ Γκέιτς εμπλέκεται σε μια συνωμοσία για την παραγωγή εμβολίων για τον κορωνοϊό που θα περιέχουν τσιπ ηλεκτρονικών υπολογιστών για τον εντοπισμό των πολιτών, κίνηση που σύμφωνα με τον ίδιο θα οδηγούσε τελικά στην καταστροφή της κοινωνίας μας.

  “Δεν είναι ο κορωνοϊός που σκοτώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους, είναι ξεκάθαρα, κατηγορηματικά και αδιαμφισβήτητα αποδεδειγμένο ότι οι ραδιοσυχνότητες στις οποίες εκτίθενται οι άνθρωποι είναι αυτές που τους σκοτώνουν”, είπε στο κοινό του, χωρίς φυσικά να διαθέτει την παραμικρή απόδειξη. “Ο Θεός με ευλόγησε με την ικανότητα να συνδέσω τα κομμάτια της πληροφορίας που συμπληρώνουν το παζλ και το κάνουν να βγάζει νόημα”.

  Οι ισχυρισμοί του παραμένουν δημοφιλείς

  Αν και πολλά αντίγραφα της ηχογράφησης έχουν διαγραφεί από το Youtube καθώς παραβιάζουν την πολιτική του για επικίνδυνη παραπληροφόρηση, χρήστες συνεχίζουν να την αναρτούν ξανά και ξανά. Με τη μορφή κηρύγματος συνεχίζει επίσης να κυκλοφορεί στο WhatsApp και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του δημιουργού του.

  Μεγάλο μέρος της επιρροής του ηχητικού εξηγείται από τον ισχυρισμό του James ότι ήταν πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού τμήματος της Vodafone, γεγονός που υποτίθεται ότι του επέτρεπε την πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών.

  Τι απαντά η εταιρεία

  Πηγές από τη Vodafone δήλωσαν στον Guardian ότι αν και ο James έχει πράγματι εργαστεί για την εταιρεία, είχε προσληφθεί σε μια θέση πωλήσεων το 2014, σε μια εποχή που το 5G δεν αποτελούσε προτεραιότητα για την εταιρεία – και σίγουρα δεν ανήκε στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του. Επιπλέον, ο James έμεινε στην εταιρεία για λιγότερο από έναν χρόνο.

  Παρόλα αυτά, πολλές από τις ομάδες της εκστρατείας κατά του 5G αναφέρονται ασταμάτητα στην υποτιθέμενη λογοκρισία που υφίσταται ένας “πρώην επικεφαλής της Vodafone”, ως βασικό επιχείρημα υπέρ των πεποιθήσεών τους, με το ηχητικό να έχει ξεφύγει από τα σύνορα της Βρετανίας και να έχει φτάσει κοινά στις ΗΠΑ και τη Νιγηρία.

  Οι διεθνείς επιτηρητές της ακτινοβολίας έχουν κρίνει το 5G ως ασφαλές, ενώ το NHS έχει παρακαλέσει το κοινό να σταματήσει να διαμοιράζει τέτοιου είδους υλικό.

  Η ταυτότητα του James εντοπίστηκε εντέλει από ερευνητές του staartup ελέγχου πληροφοριών Logically, σε συνεργασία με τον Guardian.

  Τι δήλωσε ο ίδιος

  Ο ιεροκήρυκας δήλωσε ότι “έχω σοκαριστεί απίστευτα που ένα σχετικά προσωπικό μήνυμα σε μια μικρή κοινότητα έγινε viral και μοιράστηκε μέσα από τόσα κοινωνικά δίκτυα”.

  “Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούσα να δαιμονοποιήσω, να ενοχοποιήσω ή να εμπλέξω οποιαδήποτε εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τις επιχειρηματικές της κινήσεις ή να απορρίψω την επόμενη γενιά τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας”.

  “Αν γνώριζα ότι το ηχητικό μου θα έφτανε σε ένα ευρύτερο κοινό, θα φρόντιζα να θέσω τις σκέψεις μου εντός ενός ευρύτερου πλαισίου, να είμαι πιο συγκεκριμένος, να αναφέρομαι σε πηγές και να μην είμαι τόσο τολμηρός. Προσπαθούσα απλώς να κάνω μια περίληψη της αλήθειας που αντιλαμβανόμουν ότι κρυβόταν πίσω από αυτή την παράξενη πανδημία, προκειμένου να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της κοινότητάς μου.”

  Μια περίεργη σταδιοδρομία

  Ο James είχε μια μάλλον ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία από τη στιγμή που έφυγε από τη Vodafone. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάποια στιγμή είχε συμβουλεύσει τους κεντρικούς τραπεζίτες του Κονγκό και του Μπαγκλαντές να χρησιμοποιούν κρυπτονόμισμα, ενώ έχει φωτογραφηθεί στο πλευρό του προέδρου της Νοτίου Αφρικής. Το 2018 εργαζόταν ως οικονομικός σύμβουλος για το κόμμα της αντιπολίτευσης στη Ζιμπάμπουε, υποστηρίζοντας πως το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να σώσει την οικονομία της χώρας, αν συνδεόταν με τα αποθέματα διαμαντιών μέσω της τεχνολογίας blockchain.

  Όταν του ζητήθηκε ένα καταληκτικό σχόλιο, ο James δήλωσε αδύναμος να απαντήσει, καθώς “έχω ορισμένες αρκετά πιεστικές υποχρεώσεις απέναντι σε έναν αρχηγό κράτους, οι οποίες απαιτούν την πλήρη προσοχή και το χρόνο μου τουλάχιστον για τις υπόλοιπες 48 ώρες”.

  Πηγή: www.theguardian.com

  Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

  Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ: Δεν θα κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους – Κάλυψε τον Νίκο Παππά

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του ομάδα επέλεξε ως σανίδα σωτηρίας όχι το να βρεθεί η...

  Αποκάλυψη: Ομολογία ότι ο Στέργιος Πιτσιόρλας ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συνομιλούσε εκ μέρους των επενδυτών που κατηγορούνται για σκάνδαλο στη Ζάκυνθο

  Πλήρης επιβεβαίωση της εφημερίδος ΜΠΑΜ. Ο Προέδρος της κοινότητας Αναφωνήτριας Ζάκυνθου ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι κατά το χρονικό διάστημα Φεβ 2015- Φεβ 2016 συνομιλούσε με...

  ΑΕΠΠ: Ο υπερήφανος σύζυγος της κυρίας αντιπροέδρου που συντάσσει τροπολογίες

  Εξώδικο προς την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με αφορμή το δημοσίευμά μας με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2020, με τίτλο «Βαριές σκιές στην Αρχή για...

  «Σκάι» βόµβα µε την «ωραία Ιωάννα» της Κρήτης

  Το μεγάλο τηλεοπτικό της άλμα ετοιμάζεται να κάνει φέτος το καλοκαίρι η Ιωάννα Μαλέσκου, καθώς από δασκάλα που ξεκίνησε βρέθηκε στα τηλεοπτικά πλατό της...

  «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε», η νέα ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση 

  «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την παρότρυνση των ασθενών με ψωρίαση να επισκεφθούν...