23:19 Τρίτη 16 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ 40 F-16 Block 70

Η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ 40 F-16 Block 70

Να καλύψει το κενό που διαμορφώνεται με την Ελλάδα να αποκτά τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Rafale αλλά και τις φρεγάτες Belh@rra, και να εκσυγχρονίζει τα F-16 της, επιδιώκει η Άγκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ, με το οποίο ζητάει 40 F-16 Block 70 ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει διαθέσιμο στα συγκεκριμένα μαχητικά, ενώ ζητά και αναβάθμιση για 80 μαχητικά F-16 που έχει ήδη, Block 40, 50, 52, καθώς θέλει να τα φέρει στο επίπεδο Viper, δηλαδή στο αντίστοιχο που αναβαθμίζονται τα ελληνικά F-16. Η Άγκυρα επιδιώκει δηλαδή την απόκτηση συνολικά 120 σύγχρονων μαχητικών.

Η επιστολή έχει φτάσει στους παραλήπτες της, αλλά σύμφωνα με τη διαδικασία για ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, θα περάσει από το Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Άγκυρα έχει στείλει ανάλογη επιστολή και στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στις ΗΠΑ, με την οποία ζητά να μάθει διαθεσιμότητες για μαχητικά που μπορεί να εξάγει στη γείτονα.

Διαβάστε ακόμη 

Η Γαλλία συγχαίρει και η Τουρκία ανησυχεί για τα έξι επιπλέον Rafale της Ελλάδας

Yπερπτήση τουρκικών F-16 πάνω από τους Ανθρωποφάγους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας