22:28 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Η Τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Η Τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

Σε μία κρίσιμη διεθνή συγκυρία οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες σε μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που καλείται να αντιμετωπίσει ζητήματα, όπως η οικονομική στήριξη και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η ασφάλεια της επισιτιστικής αλυσίδας, η ενέργεια και η άμυνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν είναι στην ευρωπαϊκή ατζέντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την κλιμάκωση από την πλευρά της γειτονικής χώρας και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς και για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, σε μια κρίσιμη συγκυρία που το τελευταίο που χρειάζεται είναι ακόμη μια εστία έντασης σε ένα ήδη φορτισμένο γεωπολιτικά ευρωπαϊκό τοπίο. Αναμένεται, μάλιστα, να τονίσει πως η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του διαλόγου, όμως η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν θα γίνει αποδεκτή.

Άλλωστε, χθες, ο Τούρκος πρόεδος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι πλέον δεν είναι συνομιλητής του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απείλησε ότι «όσοι μας βλέπουν ως εχθρούς, κάνουμε αυτό που πρέπει».

Και πρόσθεσε ότι «δώσαμε τέλος στις συνομιλίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Τους λέγαμε “συμμαζευτείτε, αλλά δεν το έκαναν”», σημείωσε.

Στον ίδιο προκλητικό τόνο, υπογράμμισε ότι «δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Δεν απευθύνομαι στον Μητσοτάκη, δεν έχω επαφές μαζί του. Πρέπει να κάνει πολιτική με αξιοπρέπεια. Ενώ τρώμε, συνεργαζόμαστε, συνομιλούμε, λέμε να μη βάλουμε τρίτους, μετά από 15 μέρες πηγαίνει στις ΗΠΑ και απευθύνεται στο Κογκρέσο μιλώντας εναντίον της Τουρκίας για να πάρει χειροκροτήματα».

Πηγή: Skai.gr

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής: «Ευρωπαϊκή λύση απαιτεί το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας» το μήνυμα Μητσοτάκη

Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι μπορεί πλέον να αναπτύξει δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας