0:11 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της απάτης προειδοποιεί για απατεώνες που επιδιώκουν να πωλήσουν εμβόλια στις χώρες-μέλη της ΕΕ

Η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της απάτης προειδοποιεί για απατεώνες που επιδιώκουν να πωλήσουν εμβόλια στις χώρες-μέλη της ΕΕ

Αρκετές χώρες της ΕΕ έχουν αναφέρει προσφορές από «υποτιθέμενους μεσολαβητές» για 900 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού έναντι περίπου 12,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την OLAF, την υπηρεσία της Ένωσης κατά της απάτης.

«Η OLAF έλαβε πληροφορίες από αρκετές χώρες της ΕΕ σχετικά με προσφορές εμβολίων COVID-19 από φερόμενους μεσολαβητές» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη στο Reuters.

«Μέχρι σήμερα, όλες αυτές οι διαφορετικές προσφορές αφορούν συνολικά 900 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έναντι του  συνολικού ποσού των 12,7 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Οι φαρμακευτικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια δηλώνουν ότι πωλούν μόνο και απευθείας σε κυβερνήσεις. Ως εκ τούτου  η OLAF προειδοποίησε για απατεώνες που επιδιώκουν να πωλήσουν εμβόλια στις χώρες-μέλη της ΕΕ εκφράζοντας παράλληλα  ανησυχία  για τα εμβόλια-φαντάσματα που βρίσκονται στην αγορά.

«Υπάρχει μία πραγματικά μεγάλη ποσότητα…Κανείς δεν έχει ιδέα τι υπάρχει μέσα στα φιαλίδια… Στην καλύτερη περίπτωση ό,τι υπάρχει δεν είναι αποτελεσματικό, στη χειρότερη είναι πολύ σοβαρό θέμα» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ σχολιάζοντας το γεγονός των εμβολίων φαντασμάτων.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός: Πάνω από 2,5 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο

Εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας