More

  Η…ανάγκη τους ενώνει: Πώς οι ορκισμένοι εχθροί Τσίπρας-Μαρινάκης ήρθαν πιο κοντά(;)

  Πώς οι ορκισμένοι εχθροί Τσίπρας-Μαρινάκης ήρθαν πιο κοντά(;) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ»

  Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ

  «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» τραγουδούσε ο Μητροπάνος στη «Ρόζα» που συνέθεσε ο Θάνος Μικρούτσικος και ο στίχος αυτός δένει απόλυτα στο πώς το «ΒΗΜΑ» ζήτησε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και στο πώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό. Η ανάγκη, λοιπόν, έφερε τους δύο ορκισμένους εχθρούς πιο κοντά. Και λέμε ορκισμένοι γιατί οι κουβέντες που έχουν ανταλλάξει ο Τσίπρας με τον Μαρινάκη, δεν ξεπλένονται ούτε με όλο το νερό της Μεσογείου. Οι δυο τους μέσα στο 2019 έχουν πει ο ένας για τον άλλο τα μύρια όσα.

  Το ναρκόπλοιοNOOR 1, τα στημένακαι τα δικαστήρια

  Η προεκλογική μάχη ήταν στο κόκκινο πριν από περίπου έξι μήνες και ο Τσίπρας στην περιοδείες, στις ομιλίες που κάνει και στις συνεντεύξεις που δίνει προσπαθεί να συνδέσει τον Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη:

  18/4 Καλαμάτα: «Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη, να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος (…) Και να το ξέρουν αυτό όλοι όσοι εκτοξεύουν απειλές και ύβρις. Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν. Είναι τιμή για μας να μας απειλεί ο άνθρωπος που έφτιαξε το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Είναι τιμή για μας να μας απειλεί ο κατηγορούμενος για διακίνηση ηρωίνης και τα στημένα στο ποδόσφαιρο».

  20/4 Πάτρα: «Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ζητούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψουν στην εξουσία, αλλά για να συγκυβερνήσουν και να αθωώσουν τον κ. Μαρινάκη. Για να αθωώσουν τους κατηγορούμενους της Novartis, για να βάλουν στο αρχείο το σκάνδαλο με το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να μην πληρώσουν ούτε ευρώ από τα δάνειά τους».

  13/5 ALPHA: «Εγώ δεν φιλοξενήθηκα ούτε στο σκάφος του Μαρινάκη, ούτε στο Noor 1. Εγώ δεν έχω κουμπάρο υπόδικο που κατηγορείται και για χρηματοδότηση εμπορίου δύο τόνων ηρωίνης».

  Όμως, και μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Βαγγέλη Μαρινάκη, σχετικά με την υπόθεση της Forthnet.

  Άστραψε και βρόντηξε ο Μαρινάκης μπροστά στους ποδοσφαιριστές!

  22/11 Βουλή: «Είπατε ότι δεν θα μπορούμε να οδηγηθούμε σε γενναίες αναδιαρθρώσεις αν δεν δώσουμε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη. Ποιες είναι αυτές οι γενναίες αναδιαρθρώσεις που έχετε στο μυαλό σας και πιθανώς να εμποδιστούν. Μήπως τελικά στο μυαλό σας εκτός από τα θαλασσοδάνεια έχετε και την υπόθεση της Forthnet; Αυτή τη μεγάλη και γενναία αναδιάρθρωση; Που ο φίλος σας, υποστηρικτής σας και χορηγός σας επιχειρηματίας έρχεται να πάρει μια επιχείρηση με ένα κούρεμα πάνω από 90% των χρεών που δεν θα μπορούσε να δει κανένας επιχειρηματίας, καμία υγιής επιχείρηση σε αυτή τη χώρα. «Αν αυτός είναι ένας από τους λόγους που προχωρείτε σε αυτή τη διαδικασία και πάλι πιστεύω ότι δυστυχώς για εσάς σήμερα σας πιάσαμε για ακόμα μια φορά -όπως λέει ο λαός μας – με την γίδα στη πλάτη».

  Ο Καλογρίτσας, η Χούντα και ο πλουτισμός της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού

  Λάβρος ήταν ο Μαρινάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα, μετέχοντας και αυτός στην πολιτική μάχη για τις δημοτικές εκλογές. Σε συνεντεύξεις του ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, μιλούσε με πολύ σκληρή γλώσσα για τον τότε πρωθυπουργό.

  18/4 Real:«Μια ημέρα πριν καταθέσουμε τη δόση μού μετέφερε την επιθυμία του “μεγάλου”, όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. Αν και το τοπίο ήταν θολό για την επιστροφή των χρημάτων, εμείς πληρώσαμε και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, γιατί είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά και όλο το τίμημα και δεν υπήρχε καμία υπόνοια για μαύρο χρήμα, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς, που τότε χαρακτήριζε αψεγάδιαστο τον φάκελο. Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση. Για να τον βοηθήσω για να έχουν ένα κανάλι. Επειδή είχα επισκεφθεί τον κ. Παππά στο γραφείο του, υπάρχουν δελτία Τύπου επ’ αυτού, ήταν κάτι που μου το ζήτησαν. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να το πράξω, βλέπετε ότι δεν ήταν μόνο ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αλλά ήθελαν και να δώσει χρήματα στον Καλογρίτσα για το κανάλι που χτιζόταν μέσα στο Μαξίμου (…) Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα, τους βοηθούσαν να νομιμοποιήσουν τον διαγωνισμό και σας είπα ότι μου ζήτησαν, υπό τη μορφή δανεισμού, να βοηθήσουμε τον κύριο Καλογρίτσα να πληρώσει τη δόση και να αποκτήσει κανάλι (…) Όταν συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχω συνηθίσει να μην είμαι ούτε μπροστινός ούτε φερέφωνο, είμαι πάντα εγώ. Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του».

  17/5 ALPHA: «Είδαμε ένα γεγονός, είδαμε τους ισολογισμούς, ο κύριος Τσίπρας προέρχεται από μία πλούσια οικογένεια που πλούτισε κατά τη διάρκεια της Χούντας (…) Σας λέω ότι δεν έχω ουδεμία σχέση όπως σας το έχω ξαναπεί για να μην μπερδευόμαστε και επίσης όσο εμπλέκεται ο κύριος Τσίπρας με το Noor1, άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ» ανέφερε για να προσθέσει σε δηκτικό ύφος: «Και αν χρησιμοποιήσω τις πηγές παραπληροφόρησης του κυρίου Τσίπρα μπορεί να πω ότι ο κύριος Τσίπρας στο παρελθόν έχει περάσει πολύ όμορφα μέσα στο Noor1».

  Εξαλλος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρινάκης 

  Μαρινάκης: “Η δίωξή μου είναι πολιτική”

  23/5 Παραπολιτικά: «Από εκείνη τη μέρα την κυρία Δούρου την έχω δει μια φορά τυχαία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το 2014 θεωρούσα ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον κ. Σγουρό. Έπεσα έξω, κάνουμε και λάθη (…) Πίστεψα ότι ως νέος άνθρωπος (σ.σ. μιλώντας για τον Τσίπρα) θα έκανε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Αλλά εκεί δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

  Αλλά και μετά τις εκλογές τα μέσα ενημέρωσής του κάνουν συχνά πυκνά επιθέσεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος έγραψε στις 25/10 στα «ΝΕΑ» ένα άρθρο με το οποίο κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για διαπλοκή με επιχειρηματίες. Ο τίτλος στο κείμενο ήταν: «Αλέξη Τσίπρα, εάν κάποιος ξέρει από ντελίβερι σε επιχειρηματίες αυτός είσαι εσύ».

  Παίρνουν και οι δύο θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό

  Η «ΜΠΑΜ» απευθύνθηκε σε εμπειρότατο κοινοβουλευτικό για να μας πει τι ακούγεται στη Βουλή για τη νέα σχέση Τσίπρα-Μαρινάκη. Η απάντησή του κρύβει όλη την αλήθεια: «Κάνουν Positioning, δηλαδή, παίρνουν θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό. Ο Τσίπρας θέλει να είναι συστημικός και μετά τη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, δείχνει σε ποιο δρόμο βαδίζει. Θα προσπαθήσει να συμμαχήσει με οποιονδήποτε για να πετύχει το στόχο του να επιστρέψει στο Μαξίμου. Ο Μαρινάκης έχει παράπονα από τον Μητσοτάκη και τον προειδοποιεί. Του λέει βοηθάς αυτούς που σε χτύπησαν τέσσερα χρόνια, ενώ εγώ σε στήριξα. Τους σώζεις από την καταστροφή».

  * Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” της Κυριακής

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ζάκυνθος: Απαγχονισμένη βρέθηκε Τσέχα τουρίστρια

  Απαγχονισμένη βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Κερί, Τσέχα τουρίστρια, ηλικίας 45 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante. Άγνωστοι είναι μέχρι...

  Παναγιώτης Βλαστός: Νέα καταδίκη με ελαφρυντικό

  Νέα καταδίκη, αλλά αυτή τη φορά με ελαφρυντικό, για τον Παναγιώτη Βλαστό. Η καταδίκη του είχε να κάνει με την υπόθεση που αφορούσε τη...

  Αρπαγή Μαρκέλλας: Τι δηλώνει η 33χρονη μέσα από τη φυλακή

  Δηλώσεις μέσα από τη φυλακή έκανε η 33χρονη "κοκκινομάλλα" που κατηγορείται για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας. Τις δηλώσεις αυτές τις μετέδωσε το κεντρικό...

  Νέα BP Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE

  H BP λανσάρει στην Ελληνική αγορά τη νέα BP Super Unleaded 98 οκτανίων με τεχνολογία ACTIVE, τη νέα βενζίνη με περισσότερα οκτάνια που μπορεί...

  Το Cyber Security International Institute δημιουργεί Ψηφιακές Ακαδημίες σε συνεργασία με τη Eurolife FFH

  Μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της, ανακοινώνει η Eurolife FFH, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Cyber Security International...