4:25 Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ιαπωνία: Ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άμπε δηλώνει ότι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία

Ιαπωνία: Ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άμπε δηλώνει ότι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία

Ο ύποπτος άνδρας για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είναι ένας άνεργος 41 ετών, ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι, ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία.

«Αυτό είναι που ισχυρίζεται ο ύποπτος και εμείς διαπιστώσαμε ότι (το όπλο που χρησιμοποιήθηκε) σαφώς φαίνεται αυτοσχέδιο, αλλά η ανάλυσή μας εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας αστυνομικός της περιφέρειας Νάρα, όπου έγινε η δολοφονία.

όπλο

Η αστυνομία της Νάρα δεν είναι σε θέση να πει εάν η οργάνωση την οποία ο ύποπτος δηλώνει ότι στοχοθέτησε, υπάρχει σήμερα. Θα ερευνήσει εάν ο Άμπε είχε σχέση με “συγκεκριμένη οργάνωση” που ανέφερε ο ύποπτος, ενώ ερευνά ακόμη γιατί ο Άμπε αποτέλεσε στόχο, ανάμεσα σε άλλους πιθανούς στόχους που συνδέονται με «συγκεκριμένη οργάνωση».

Για την αστυνομία παραμένει ασαφές εάν οι σφαίρες ήταν επίσης αυτοσχέδιες. Η αστυνομία συνέλλεξε πολλά μεταλλικά θραύσματα από το σημείο της δολοφονίας, και δεν μπορεί να πει εάν προέρχονται από σφαίρες. Το υλικό του αυτοσχέδιου όπλου είναι ένα μίγμα υλικών όπως το μέταλλο και το ξύλο, όπως δήλωσε. Ωστόσο η αστυνομία δεν μπορεί να πει εάν το αυτοσχέδιο όπλο ήταν ένα τρισδιάστατο τυπωμένο όπλο.

Η αστυνομία ερευνά εάν ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Επίσης η αστυνομία δεν μπορεί να αποκαλύψει εάν το σύστημα ασφαλείας μπορεί να είναι αυστηρότερο για έναν πρώην πρωθυπουργό παρά για άλλους βουλευτές.

Ο ύποπτος δήλωσε ότι είχε εργαστεί στο Ναυτικό των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας επί τρία χρόνια και ότι η οργή του σε βάρος του Άμπε δεν είχε να κάνει με την πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά την δολοφονική επίθεση

Μπρουνό ΛεΜέρ για παραίτηση Τζόνσον: “Προσωπικώς, δεν θα μου λείψει”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας