22:27 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ιατρικός Σύλλογος: "Δακρυγόνο σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσει θάνατο"

Ιατρικός Σύλλογος: "Δακρυγόνο σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσει θάνατο"

Με αφορμή την ανεπίτρεπτη ρίψη δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, διότι εξηγεί πως η συγκεκριμένη πράξη θα μπορούσε να έχει προκαλέσει θανάτους:

Είναι γνωστό ότι η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται. Μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων. Το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά. Μάλιστα, μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών  παθήσεων και  νοσημάτων του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα.
Ο  ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.
Τέλος, εκτιμούμε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα, να μας οδηγήσουν σε διαδικασίες διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και να σταματήσει η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας