1:34 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ιερείς χωρίς μάσκες στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη - Τι δήλωσαν μετά τον σάλο

Ιερείς χωρίς μάσκες στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη  - Τι δήλωσαν μετά τον σάλο

Οι σκανδαλώδεις εικόνες στη Θεσσαλονίκη από τον χθεσινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημήτριου και τη λιτάνευση προκάλεσαν όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο συζητήσεις και σχόλια λόγω της μη χρήσης μασκών από τους ιερείς.

 

Ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έδωσε απαντήσεις για το πότε προβλέπεται να φορούν μάσκες οι ιερείς.

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η τελευταία ΚΥΑ προβλέπει ότι οι λειτουργοί και οι ιεροψάλτες όταν τελούνται θείες λειτουργίες δεν φορούν μάσκα.

Ειδικότερα για τη λιτανεία κατά την οποία οι ιερείς δεν φορούσαν μάσκες στον εξωτερικό χώρο του ναού, είπε ότι δεν επρόκειτο για λιτάνευση στους χώρους της πόλεως αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, αλλά για συνέχεια της θείας λειτουργίας στον αυλόγυρο του ναού. «Όταν οι ιερείς φορούν τα άμφιά τους, είναι κομμάτι της Ιερής Ακολουθίας και η ΚΥΑ επιτρέπει να μη φορούν μάσκες», συνέχισε. Σε οποιαδήποτε άλλη ώρα, οι ιερείς είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα.

Ο κ. Κωνσταντίνου διαχώρισε τη θέση του από τις περιπτώσεις ιερέων που δημόσια δηλώνουν αντίθετοι στη χρήση μάσκας. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ο Σύνδεσμος τίθεται με την πλευρά της επιστήμης διότι πρέπει να μάθουμε να υπακούμε σε κάποιους κανόνες» είπε.

Ερωτηθείς για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που δεν φορούσε μάσκα, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.

Κατά τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκ. Βατόπουλο «και οι ιερείς πρέπει να φορούν μάσκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Το χάλι στον Άγιο Δημήτριο όπου οι ιερείς πήγαν χωρίς μάσκα

Υποδιοικητής αστυνομικού τμήματος με κορωνοϊό διασκέδαζε σε μπαρ σπάζοντας καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας