0:56 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Ιερή κάλυψη σε ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή Μητροπολίτη

Ιερή κάλυψη σε ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή Μητροπολίτη

Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος καταγγέλλεται ότι παρέσυρε νεαρό αγόρι στο διαμέρισμά του και…

Κάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον κ. Ιερώνυμο

“Ο κ. Ιερώνυμος μου ζήτησε να μην το πω στους γονείς του…”

Εξαγοράστηκε με… υποτροφία η σιωπή του θύματος

 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Μείζονος σημασίας υπόθεση με πρωταγωνιστή πολύ γνωστό Μητροπολίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος νεαρού άνδρα απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική Δικαιοσύνη. Πρόκειται για μια ιστορία «φρίκης» η οποία αποσιωπήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί» από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Στην μηνυτήρια αναφορά η οποία κατατέθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται με σαφήνεια ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι γνώστης των αρρωστημένων ορέξεων του Μητροπολίτη. Φέρεται να απαίτησε όμως από τους μάρτυρες και τους καταγγέλλοντες του περιστατικού να μην μιλήσουν στους γονείς του θύματος (!), αλλά να «παραπέμψουν» το παιδί στην Αρχιεπισκοπή για να του «δώσει μια υποτροφία για σπουδές».  Το αποτέλεσμα ήταν μερικούς μήνες αργότερα ο νεαρός να εμφανισθεί με «απώλεια μνήμης» καθώς θυμάται ότι ο Μητροπολίτης τον οδήγησε στα ενδότερα του διαμερίσματός του στο κέντρο της Αθήνας, ότι του έδωσε 100 ευρώ αλλά δεν θυμάται εάν τελικά του «επιτέθηκε» σεξουαλικά ή όχι.

Από την δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ» αποκαλύπτεται ότι ενδεχομένως η κεφαλή της Ελλαδικής εκκλησίας χρησιμοποίησε «μεθόδους Βατικανό» προκειμένου να θαφτεί το θέμα. Καταγγέλλεται όχι μόνο συγκάλυψη αλλά και εξαγορά του φερόμενου ως θύματος προκειμένου να μην υποστηρίξει τα όσα εκμυστηρεύτηκε ότι βίωσε μέσα στο διαμέρισμα του Μητροπολίτη. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι επιχειρείται και προσπάθεια «εκφοβισμού» των δυο προσώπων που συνόδευσαν τον νεαρό στο «μοιραίο ραντεβού». Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας από τους δυο μάρτυρες είναι επίσης κληρικός ο οποίος έκτοτε φέρεται να έχει δεχθεί σωρεία δικαστικών πιέσεων προκειμένου να καταστεί στο τέλος της ημέρας αναξιόπιστος.

«Μου έδωσε 100 ευρώ και με θώπευσε στα γεννητικά όργανα»

Στην εξαιρετικά δύσοσμη και περίεργη υπόθεση η οποία απασχολεί την Δικαιοσύνη, πρωταγωνιστεί ένας ηλικιωμένος Μητροπολίτης, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγα χρόνια είχε παραιτηθεί από την έδρα του καθώς υπήρχαν υπόνοιες για διασυνδέσεις του με νονούς της νύχτας…

2012. Σε ενορία της Αρχιεπισκοπής πραγματοποιούνται τα εγκαίνια ενός πνευματικό κέντρου. Το παρόν στην εκδήλωση δίνει ο Μητροπολίτης καθώς και ο κ. Ιερώνυμος. Ο «ροζ ιερωμένος» γνωρίζεται με τον νεαρό. Του δίνει το τηλέφωνό του και του ζητεί να τον επισκεφτεί σε διαμέρισμα που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος του καλέσματος παραμένει άγνωστος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίσθηκε, τον Ιούνιο του 2013. Τον νεαρό συνοδεύει ο αδερφός του και ένας ακόμη κληρικός. Κάποια στιγμή ο ιερωμένος ζητεί από τον νεαρό να του δείξει τους ιδιαίτερους χώρους του διαμερίσματος. Τον απομονώνει. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει αργότερα ο νεαρός στους δυο μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σαλόνι του διαμερίσματος, ο Μητροπολίτης του δίνει 100 ευρώ και τον θωπεύει στα γεννητικά όργανα. Η αντίδραση του «θύματος» ήταν άμεση. «Σηκωθείτε να φύγουμε» ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε στα πρόσωπα που τον συνόδευαν με το που γύρισε στο σαλόνι. Εκείνοι απόρησαν.

Όταν στην διαδρομή τους εκμυστηρεύθηκε τι είχε γίνει, έπεσαν από τα σύννεφα…

Από το δικαστικό ρεπορτάζ προκύπτει η υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη τον Ιανουάριο του 2018. Και αυτό γιατί ο Μητροπολίτης στην συνέχεια ξεκίνησε ένα μπαράζ «επιθέσεων» σε βάρος ενός από τους δύο μάρτυρες της υπόθεσης με σκοπό να του κλείσει το στόμα. Για την ακρίβεια προθυμοποιήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σε άλλη άσχετη υπόθεση του μάρτυρα με άλλον ιδιώτη. Απώτερος σκοπός όπως λέγεται ήταν όχι μόνο να τον εκφοβίσει αλλά να τον καταστήσει και αναξιόπιστο.

Ενήμερη η Αρχιεπισκοπή  

Το πλέον ανατριχιαστικό όμως της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης ενήμερη φέρεται να είναι και η κεφαλή της ελληνικής εκκλησίας. Η ίδια η Αρχιεπισκοπή. Στην μήνυση αναφέρεται ότι οι ημέρες και τα έργα του κληρικού μεταφέρθηκαν στον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο. Τι έπραξε; «… Απαίτησε να μην πληροφορήσω τους γονείς του νεαρού για το συμβάν και να του παραπέμψω το παιδί στην Αρχιεπισκοπή για να του δώσει μια υποτροφία για σπουδές…» αναφέρει ο ένας από τους δυο μάρτυρες. Και κάπου εδώ το ρεπορτάζ γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον καθώς το αποτέλεσμα ήταν η μήνυση να αρχειοθετηθεί. Συγκεκριμένα με διάταξη του εισαγγελέα, Γιώργου Καράτσαλου, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο καθώς το νεαρό θύμα τελικά κατέθεσε ότι δεν θυμάται εάν τελικά τον θώπευσε ο Μητροπολίτης στα γεννητικά όργανα…

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας