12:14 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Ιερώνυμος: Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης – Υπ. Παιδείας: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν αποφεύγει τον πειρασμό

Ιερώνυμος: Προβληματικός άνθρωπος ο Φίλης – Υπ. Παιδείας: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν αποφεύγει τον πειρασμό

Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που θα μεταδοθεί απόψε στον ΣΚΑΪ.

Σε τρέιλερ της εκπομπής, ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «προβληματικό άνθρωπο», ενώ υποστηρίζει πως άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».

Σημειώνει επίσης ότι ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό. «Εκείνοι που δεν το βλέπουνε είναι μακριά νυχτωμένοι» προσθέτει.

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό…» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δήλωσε υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη. «Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» κατέληξε ο κ. Φίλης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας