0:03 Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Ιερουσαλήμ: Έκαναν έξωση σε γνωστό Παλαιστίνιο συγγραφέα και ποιητή μετά τις αποκαλύψεις του στο CNN (Βίντεο)

Ιερουσαλήμ: Έκαναν έξωση σε γνωστό Παλαιστίνιο συγγραφέα και ποιητή μετά τις αποκαλύψεις του στο CNN  (Βίντεο)

Ο γνωστός Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής Μοχάμεντ ελ Κουρντ οδηγήθηκε από δύο αστυνομικούς μακριά από τη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, μετά τις δηλώσεις του στο CNN για όσα συνέβησαν στην Ιερουσαλήμ.
Ενώ περπατούσε στη γειτονιά του, από την οποία οι αρχές του Ισραήλ εκδιώχνουν Παλαιστίνιους ώστε να δώσουν τα σπίτια τους σε Ισραηλινούς εποίκους, δυνάμεις ασφαλείας τον εντόπισαν, και τον οδήγησαν μακριά από το σπίτι του αφήνοντάς τον στο δρόμο.

Είχε προηγηθεί αποκαλυπτική συνέντευξη στο DemocracyNow αλλά και στο CNN και στο MSNBC , όπου κατήγγειλε τις πρακτικές του Ισραήλ, περιγράφοντας τι συμβαίνει στη συνοικία Σέιχ Τζάρα όπου διώχνονται με την βία παλαιστίνιοι και τα σπίτια τους τα δίνουν σε εβραίους εποίκους.

«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Μοχάμεντ ελ Κουρντ και προσθέτει ότι «το έχουν κάνει πολλές φορές. Σε εμένα, σε πολλά από τα μέλη της οικογένειάς μου αλλά και πολλούς από τους γείτονές μου».

Διαβάστε επίσης

Φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στη Γερμανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας