0:16 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ινδία: Αντιδράσεις για δικαστήριο που μείωσε την ποινή καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Ινδία: Αντιδράσεις για δικαστήριο που μείωσε την ποινή καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Λίγες μέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε απόφαση απαλλαγής ενός άνδρα από την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης σε 12χρονο κορίτσι επειδή «δεν υπήρξε επαφή δέρμα με δέρμα», μια άλλη απόφαση που μείωσε την ποινή φυλάκισης ενός καταδικασθέντα άνδρα για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου αγοριού προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Η εν λόγω απόφαση, εκδόθηκε από το ανώτατο δικαστήριο του Αλαχαμπάντ στη βόρεια πολιτεία Ούταρ Πραντές. Το έγκλημα χρονολογείται από το 2016, όταν ο άνδρας είχε επισκεφθεί το σπίτι του παιδιού και το πήγε σε έναν τοπικό ναό όπου το κακοποίησε σεξουαλικά. Έπειτα έδωσε στο παιδί χρήματα για να μη μιλήσει ενώ το απειλούσε για συνέπειες εάν προχωρούσε σε καταγγελία.

Ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Αύγουστο του 2018 έκρινε τον άνδρα ένοχο για «επιδεινούμενη σεξουαλική επίθεση» και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ο άνδρας άσκησε έφεση και την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής μείωσε την ποινή του σε επτά χρόνια, λέγοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, η επίθεση δεν ήταν «επιδεινούμενη» – υπονοώντας ότι το έγκλημα ήταν λιγότερο σοβαρό από ό,τι το θεώρησε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Νομικοί εμπειρογνώμονες αμφισβήτησαν ευθέως την απόφαση προτάσσοντας την πολύ μικρή ηλικία του παιδιού ενώ σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ινδία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις να αναφέρονται κάθε χρόνο. Πέρυσι, το National Crime Records Bureau κατέγραψε 43.000 αδικήματα τέτοιου τύπου, πράγμα που σημαίνει ένα σεξουαλικό έγκλημα κατά παιδιών κάθε 12 λεπτά.

Το 2007, μια μελέτη του υπουργείου Γυναικών και Παιδικής Πρόνοιας διαπίστωσε ότι πάνω από το 53% των σχεδόν 12.300 παιδιών που ερωτήθηκαν ανέφεραν μία ή περισσότερες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης. Η μελέτη αποκάλυψε ότι σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση ότι μόνο τα κορίτσια κακοποιούνται, τα αγόρια διέτρεχαν εξίσου κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη

Aθώωση των μελών του Ρουβίκωνα για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών “Χαμπίμπι”

“Σάτυρος” στο Βόλο σκορπά τον τρόμο σε γυναίκες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας