7:17 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Αν είναι δυνατόν! Στα σκουπίδια 149 φιάλες αίματος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αν είναι δυνατόν! Στα σκουπίδια 149 φιάλες αίματος του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Τσάμπα έδωσαν αίμα 149 συνάνθρωποί μας στο Ρέθυμνο, καθώς τα… ερυθρά και λευκά τους αιμοσφαίρια πετάχτηκαν στα σκουπίδια λόγω παλαιότητας των ψυγείων του νοσοκομείου της πόλης και βλάβη που υπέστησαν μετά από διακοπή ρεύματος.

Το ψυγείο υπέστη σοβαρή βλάβη και λόγω και της παλαιότητας του, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980, οι 149 φιάλες αίματος, που φυλάσσονταν μέσα σε αυτό, καταστράφηκαν και πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργο Φραγκιαδάκη, μετά τη διακοπή ρεύματος, αν και το ψυγείο έδειχνε τη θερμοκρασία, που θα έπρεπε, στην πραγματικότητα ήταν πολύ χαμηλότερη, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ποσότητα του αίματος.

Ήταν μια ατυχή στιγμή, επειδή με τη διακοπή ρεύματος, έπαθε ζημιά το ψυγείο και η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη από αυτή που πρέπει. Το ψυγείο είναι της δεκαετίας 1980 και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει.

Ωστόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο σε διαγωνιστική διαδικασία για την αντικατάσταση του, προτού έχουμε αυτό το συμβάν” αναφέρει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης, οι φιάλες την ίδια ημέρα κιόλας αντικαταστάθηκαν κι έτσι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα.

Οι υποδομές του νοσοκομείου είναι παλιές και ο εξοπλισμός αρκετών ετών. Έχουμε ξεκινήσει τη σταδιακή αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, τόσο από επιχορήγηση του Υπουργείου, ύψους 900.000 ευρώ όσο και από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε ό,τι χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου”, επισημαίνει ο ίδιος.

Πηγή: cretapost.gr

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας