23:45 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Instagram: Βάζει "δόνηση" στα likes

Instagram: Βάζει "δόνηση" στα likes

To Instagram φαίνεται οτι ετοιμάζει μια νέα ρύθμιση αφού σύμφωνα με πληροφορίες βάζει “δόνηση” στα likes.

Συγκεκριμένα, η Apple πειραματίζεται με απτικούς αισθητήρες (δόνηση, πίεση στην οθόνη) εδώ και καιρό στα iPhone. Ωστόσο, μόλις τώρα αρχίζουν όλο και περισσότερες εφαρμογές να ενσωματώνουν αυτή τη δυνατότητα του τηλεφώνου σε διάφορες λειτουργίες – έτσι ώστε όταν οι χρήστες κάνουν κάτι συγκεκριμένο, το τηλέφωνό τους να δονείται.

Τώρα, το Instagram είναι στην τελική φάση των δοκιμών ώστε να κάνει τα iPhones να δονούνται όταν ένας χρήστης κάνει like, αν και με δεδομένη την υπερδραστηριότητα των χρηστών του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το νέο χαρακτηριστικό θα αδειάζει πολύ πιο γρήγορα την μπαταρία. Οι κατευθυντήριες γραμμές των προγραμματιστών της Apple άλλωστε συμβουλεύουν όσους αναπτύσσουν εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη χρήση του απτικού χαρακτηριστικού «με σύνεση».

«Χρησιμοποιήστε τα απτικά μέσα με λογική. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τα απτικά όταν παρέχουν μακροχρόνια αξία. η χρήση τους προσθέσει καινοτομία. Η υπερβολή στη χρήση μπορεί να κάνει την εφαρμογή σας να μοιάζει με παιχνίδι. Επίσης, προτιμάτε την προσθήκη απτικών σε ένα μικρό αριθμό σημαντικών, επακόλουθων αλληλεπιδράσεων. Το να βάζεις απτικές αντιδράσεις για έναν μεγάλο αριθμό ασήμαντων αλληλεπιδράσεων μπορεί να «τρελάνει» τους ανθρώπους », λένε οι οδηγίες της Apple.

Η νέα λειτουργία του instagram εκτιμάται πως μπορεί να αυξήσει την ικανοποίηση του χρήστη. Το αστείο που άρχισε ήδη να κυκλοφορεί είναι ότι θα καλύψει λίγο από το ψυχολογικό  κενό που δημιούργησε σε πολλούς η απάλειψη της αναγραφής του συνολικού αριθμού των likes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Google γίνεται τράπεζα!

Η αλλαγή ασφαλείας που εφάρμοσε το Instagram

Πηγή: Newmoney.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας