21:01 Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Ιωάννινα: Θύμα απάτης 45χρονος -Του πήραν 6.010 ευρώ με παραλήπτη γυναίκα τρόφιμο ...ψυχιατρείου!

Ιωάννινα: Θύμα απάτης 45χρονος -Του πήραν 6.010 ευρώ με παραλήπτη γυναίκα τρόφιμο ...ψυχιατρείου!

Θύμα καλοστημένης απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 45χρονος. Ο άνδρας, πέρασε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας το κατώφλι της Ασφάλειας και κατήγγειλε ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο ένα SMS που τον ενημέρωνε ότι υπήρχε πρόβλημα στον λογαριασμό του. Μάλιστα, για να αποκατασταθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του SMS, έπρεπε να μπει σε συγκεκριμένο link όπου ζητούσε τα προσωπικά του στοιχεία και το PIN.

Το γεγονός ότι ο σύνδεσμος παρέπεμπε στη σελίδα της τράπεζας, δεν τον έκανε να υποψιαστεί πως επρόκειτο για μια καλοστημένη απάτη που είχαν στήσει αετονύχηδες του διαδικτύου. Και έτσι ακολούθησε τα βήματα κανονικά πληκτρολογώντας τα προσωπικά του δεδομένα.

Και αυτό ήταν το λάθος του καθώς διαπίστωσε λίγη ώρα αργότερα πως από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 6010 ευρώ. Το θύμα πήγε στην Αστυνομία και εκεί η υπόθεση άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ. Και αυτό γιατί το όνομα του λογαριασμού που φαινόταν στη μεταφορά του ποσού αντιστοιχούσε σε μια γυναίκα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mε SMS-απάτη άρπαξαν κωδικούς e-banking


Ψάχνοντας οι αστυνομικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι η μυστηριώδης κάτοχος του λογαριασμού που τράβηξε τις καταθέσεις του 45χρονου Γιαννιώτη όχι μόνο είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά εμφανίζεται ως άστεγη και έγκλειστη σε Ψυχιατρείο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί ερευνούν σε βάθος της υπόθεση προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν πίσω από την αρπαγή κρύβεται κύκλωμα που χρησιμοποιεί στοιχεία τροφίμων ψυχιατρικών καταστημάτων για να αδειάζει λογαριασμούς.

Πηγή: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη στην Κηφισιά γνωστή δικηγόρος για απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

 

Απάτη με αγοραπωλησία αυτοκινήτου μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας