3:16 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


ΗΠΑ: 59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη

ΗΠΑ: 59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τις Προεδρικές εκλογές. Η εν λόγω εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου. Εννέα ημέρες προτού γίνει η ψηφοφορία, τα κέντρο αυτό μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί. Το 2016, είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορωνοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι πολίτες των ΗΠΑ έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Μέχρι τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί υποστηρικτές τους θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Τραμπ: «Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Τραμπ»

Τί άφησε πίσω της η τελευταία τηλεμαχία Τραμπ – Μπάιντεν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας