More

  ΗΠΑ: Ναι της Βουλής των Αντιπροσώπων στην 25η τροπολογία για την απομάκρυνση του Ντ. Τραμπ

  Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ ενέκρινε, την Τρίτη (12/01, τοπική ώρα), ψήφισμα με το οποίο προτείνει στον Αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, να απομακρύνει τον Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, από την εξουσία, κάτι που ο πρώτος έχει αρνηθεί.

  Το ψήφισμα καλεί τον Πενς να χρησιμοποιήσει την 25η Τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος σχετικά με την αδυναμία του προέδρου να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

  Σε αυτήν την περίπτωση, ο Αντιπρόεδρος, με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών του υπουργικού συμβουλίου, μπορεί να απομακρύνει τον Πρόεδρο και να πάρει τη θέση του έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει αυτήν την απόφαση.

  Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι εάν ο Πενς δεν συμφωνήσει με την απόπειρα απομάκρυνσης του Τραμπ, τότε θα υποβάλουν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου κατηγορίες για υποκίνηση εξέγερσης.

  Ταυτόχρονα, απαιτούνται τα δύο τρίτα των ψήφων των γερουσιαστών για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα και, επιπλέον, η Γερουσία ενδέχεται να μην έχει αρκετό χρόνο για να εξετάσει τους ισχυρισμούς προτού ολοκληρωθεί η θητεία του Αμερικανού Προέδρου, στις 20 Ιανουαρίου.

  Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Πενς, σε επιστολή του στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πελόζι, την Τρίτη (12/01, τοπική ώρα), εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίκληση της 25ης Τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η χρήση της νομοθεσίας με τέτοιο τρόπο «θα δημιουργήσει τρομερό δεδικασμένο».

  Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Πενς αναφέρει ότι δεν πιστεύει ότι «μια τέτοια πορεία δράσης είναι προς το συμφέρον του Έθνους μας ή συμβατή με το Σύνταγμά μας», υπενθυμίζοντας πως δεν συμφώνησε να «ασκήσει εξουσία πέρα από τη συνταγματική του» τουλάχιστον σχετικά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

  Ακόμα, στην επιστολή του ο Πενς -μεταξύ άλλων- τονίζει:

  «Προτρέπω εσάς και κάθε μέλος του Κογκρέσου να αποφύγετε ενέργειες που θα μπορούσαν να διαιρέσουν και να πυροδοτήσουν τα πάθη της στιγμής. Εργαστείτε μαζί μας για να αμβλυνθεί η κατάσταση και να ενώσετε τη χώρα μας, καθώς ετοιμάζουμε να διορίσουμε τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ως τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να επτελώ τον ρόλο μου για να συνεργαστώ με καλή πίστη με την επερχόμενη διοίκηση για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας».

  Διαβάστε επίσης 

  Το YouTube κλείνει το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

  O Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα

  Οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει το επικείμενο ενός πλανητικού κατακλυσμού, παρέμειναν σήμερα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, λόγω της έλλειψης...

  Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του νέου ναυτικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ Commander Κρίστοφερ Λεπόρ

  Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο νέος ναυτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Commander Κρίστοφερ Λεπόρ, ενόψει και των προγραμματισμένων, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους,...

  Πρωτοδικείο Πειραιά: Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη απεργία των πλοηγών

  Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, που κήρυξε η εκτελεστική...

  Πολωνία: Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων

  Η κυβέρνηση στην Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις στην χώρα θα τεθεί σε ισχύ αφού...

  Στέλλα Κυριακίδου: «Οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει»

  Τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την ΑstraZeneca τόνισε η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σε...