8:37 Τρίτη 23 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

ΗΠΑ: Πρόωρη αποφυλάκιση 3.200 κρατουμένων λόγω… προβληματικού λογισμικού

ΗΠΑ: Πρόωρη αποφυλάκιση 3.200 κρατουμένων λόγω… προβληματικού λογισμικού

Περισσότεροι από 3.200 κρατούμενοι στις ΗΠΑ απελευθερώθηκαν πρόωρα εξαιτίας προβλήματος λογισμικού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Το εν λόγω «bug» είχε ως αποτέλεσμα τον λάθος υπολογισμό των μειώσεων ποινών λόγω καλής διαγωγής στην πολιτεία Ουάσιγκτον. Το όλο σύστημα είχε εισαχθεί το 2002, στο πλαίσιο ενός update που ακολούθησε απόφαση δικαστηρίου περί απονομής «credits» για καλή διαγωγή.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, πολλοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν πρόωρα θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν στη φυλακή για εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

«Το ότι αυτό το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει επί 13 χρόνια είναι βαθύτατα απογοητευτικό για εμένα, τελείως απαράδεκτο και, ειλικρινά, εξωφρενικό», είπε ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, σε συνέντευξη Τύπου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές σωφρονισμού της πολιτείας, το πρόβλημα έγινε γνωστό το 2012, όταν η οικογένεια ενός θύματος εγκληματικής ενέργειας διαπίστωσε πως ο δράστης αποφυλακίστηκε πολύ γρήγορα. Ωστόσο, το προβληματικό λογισμικό δεν επιδιορθώθηκε μέχρι που ανέλαβε καθήκοντα νέος επικεφαλής ΙΤ στο DoC (Department of Corrections), που διαπίστωσε πόσο μεγάλες διαστάσεις είχε λάβει.

Ανάλυση έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι κρατούμενοι των οποίων οι ποινές υπολογίστηκαν λάθος, βγήκαν έξω 49 ημέρες νωρίτερα. Ωστόσο υπήρξε και η περίπτωση ενός κρατουμένου που είδε την ποινή του να μειώνεται κατά 600 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας