16:12 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


ΗΠΑ: Στις 23:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – Tι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Στις 23:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – Tι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σήμερα, το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. Η συνάντηση αυτή θα είναι ανασκόπηση των σχέσεων και της διαδικασίας προσέγγισης, με στόχο τη συνέχιση της διαβούλευσης μέχρι την επόμενη κανονική συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο Ερντογάν έχει εκφράσει την πρόθεσή του να θέσει τρία κύρια θέματα: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τους περιορισμούς στην πώληση αμυντικού υλικού μεταξύ συμμάχων και την καταδίκη του Ισραήλ για τα γεγονότα στη Γάζα. Η επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο είναι η πρώτη από το 2019, και η προσωπική του σχέση με τον Μπάιντεν παραμένει ψυχρή.

Αναφορικά με τον Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι η υγεία του Προέδρου Μπάιντεν παραμένει θέμα συζήτησης, με τον Λευκό Οίκο να διαβεβαιώνει συνεχώς ότι δεν πάσχει από Πάρκινσον και ότι οι ιατρικές εξετάσεις του είναι τακτικές λόγω ηλικίας. Αντίθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια σκηνή τις τελευταίες μέρες, προκαλώντας φήμες για την κατάστασή του.

Το αυριανό δείπνο στον Λευκό Οίκο θα είναι μια κοινωνική δεξίωση, χωρίς τις συνήθεις τοποθετήσεις και συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα μετά από συνόδους κορυφής. Αυτό υποδηλώνει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και πιθανόν να μην υπάρξουν επίσημες δηλώσεις.

Παράλληλα, η αγωνία για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών είναι έκδηλη, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ζητά να αποφασιστεί η βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από τον Νοέμβριο, φοβούμενος τις επιπτώσεις σε περίπτωση νίκης του Τραμπ. Η στάση του Ντόναλντ Τραμπ προς το ΝΑΤΟ και την αμερικανική δέσμευση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια δημιουργεί ανησυχία στους συμμάχους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας