13:29 Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

ΗΠΑ: "θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν για τις πράξεις τους, όχι για τα λόγια τους"

ΗΠΑ: "θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν για τις πράξεις τους, όχι για τα λόγια τους"

Η διπλωματία των ΗΠΑ εξέφρασε χθες Τρίτη την “ανησυχία” της για τους διορισμούς ορισμένων υπουργών της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας πάντως ότι είναι διατεθειμένη να την κρίνει “για τις πράξεις της”, ιδίως για το εάν θα τηρήσει την υπόσχεση της ηγεσίας του ισλαμιστικού κινήματος να αφεθούν οι ξένοι και ευάλωτοι Αφγανοί να φύγουν από τη χώρα.

“Καταγράφουμε ότι ο κατάλογος των ονομάτων που ανακοινώθηκε αποτελείται αποκλειστικά από μέλη των Ταλιμπάν ή στενούς συμμάχους τους και καμιά γυναίκα. Είμαστε επίσης ανήσυχοι για τους δεσμούς και το ιστορικό ορισμένων από τα πρόσωπα αυτά”, ανέφερε στη Ντόχα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. “Πάντως θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν για τις πράξεις τους, όχι για τα λόγια τους”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσινγκτον περιμένει οι Ταλιμπάν να εγγυηθούν ότι “το έδαφος του Αφγανιστάν δεν θα χρησιμοποιηθεί για να απειληθούν άλλες χώρες” και να επιτρέψουν απρόσκοπτη “πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων για την υποστήριξη του αφγανικού λαού”, κατά τον ίδιο εκπρόσωπο.

Διαβάστε ακόμη 

H πρώτη ανακοίνωση του ανώτατου ηγέτη των Ταλιμπάν

Επιφυλακτικός ο Ερντογάν με τη νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας