1:18 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

ΗΠΑ: Το γυναικείο ποδόσφαιρο "πατάει" σε κέρδη το αντρικό!

ΗΠΑ: Το γυναικείο ποδόσφαιρο "πατάει" σε κέρδη το αντρικό!

Τα 50 εκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν τα κέρδη για το 2018

Μπορεί το ποδόσφαιρο να θεωρείται κατά κύριο λόγο ανδρικό άθλημα, αλλά στις ΗΠΑ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Γυναικών είναι αυτή που κατέγραψε τα περισσότερα έσοδα τα τελευταία τρία χρόνια, σε σχέση με αυτή των Ανδρών, σύμφωνα με οικονομικές αναφορές που αναλύθηκαν από τη Wall Street Journal.

Τα παιχνίδια των γυναικών, σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, έφεραν 50,8 εκατομμύρια δολάρια από το 2016 έως το 2018 από τις πωλήσεις κυρίως εισιτηρίων. Τα παιχνίδια ανδρών έφτασαν τα 49,9 εκατομμύρια δολάρια στο ίδιο χρονικό διάστημα…

Πριν από το 2016, όμως, η ομάδα των ανδρών είχε καταγράψει περισσότερα έσοδα σε ετήσιο επίπεδο, με τη διαφορά σε κάποιες περιπτώσεις να είναι πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Κοινώς, το άθλημα στις ΗΠΑ αλλάζει τη μορφή του ως προϊόν και οι γυναίκες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος.

powered by Rubicon Project
Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι η εθνική Γυναικών των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 και έχει ανέβει στην κορυφή του κόσμου συνολικά τρεις φορές (μαζί με τις κατακτήσεις του τροπαίου το 1991 και το 1999).

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας