1:57 Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

ΗΠΑ - Τραπεζικό Κραχ: Χρεοκόπησε και η Signature Bank μετά την Silicon Valley Bank - Αντίδραση Μπάιντεν 

ΗΠΑ - Τραπεζικό Κραχ: Χρεοκόπησε και η Signature Bank μετά την Silicon Valley Bank - Αντίδραση Μπάιντεν 

Ακόμη μία τραπεζική χρεοκοπία στις ΗΠΑ είναι γεγονός. Μετά την πολύκροτη κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και ενώ η αγορά προειδοποιούσε και για άλλα «θύματα», οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τη Signature Bank, επικαλούμενες συστημικούς κινδύνους.

Πρόκειται για μία τράπεζα σημαντική για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Η απόφαση των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών έχει ως στόχο να αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης συνολικά στον χρηματοπιστωτικό τομέα και θα συνοδεύεται από προστασία των καταθετών.

«Η Signature Bank έκλεισε σήμερα από τις Αρχές της Νέας Υόρκης.

»Συγκαταλέγεται στην εξαίρεση περί συστημικού κινδύνου» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Οικονομικών, η Federal Reserve και o FDIC.

Αντίδραση Μπάιντεν

Σε κατάσταση συναγερμού το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ, μετά τις δύο απανωτές πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε σε δελτίο Τύπου ότι οι υπεύθυνοι «θα λογοδοτήσουν πλήρως», επισημαίνοντας ότι θα γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να μην ακολουθήσει ντόμινο κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση».

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναγγέλλοντας επίσης ότι θα τοποθετηθεί και δημόσια για τις εξελίξεις.
 

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ereportaz.gr


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας