21:49 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Ηράκλειο: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου(φωτό - video)

Ηράκλειο: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου(φωτό - video)

Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται ένας 45χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη της μπαταρίας ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr ο άτυχος άνδρας είχε στην τσέπη του παντελονιού του μια δεύτερη μπαταρία – εφεδρική για το ηλεκτρονικό του τσιγάρο. Ωστόσο αυτό που στάθηκε μοιραίο ήταν ότι δεν την είχε τοποθετήσει στην πλαστική της θήκη, όπου έπρεπε να βρίσκεται.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκαύματα – Φωτό Cretalive.gr

Έτσι, σε κάποια στιγμή που θέλησε να βάλει στην ίδια τσέπη και το μπρελόκ με τα κλειδιά του, εκτιμάται ότι ένα κλειδί άγγιξε στον ένα πόλο της μπαταρίας και κάποιο δεύτερο στον άλλο, έγινε γείωση μέσω του κρίκου στον οποίο είχαν περαστεί τα κλειδιά και ακολούθησε μικρή έκρηξη!

Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ο 45χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι αλλά και στο πόδι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τραυματίζεται πολίτης από έκρηξη ή ανάφλεξη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τον Μάρτιο του 2019 ένας 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν εξεράγη το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο 55χρονος, που εργαζόταν ως θυρωρός στη περιοχή του Συντάγματος άκουσε ήχο έκρηξης και αμέσως μετά διαπίστωσε ότι τα ρούχα του πήραν φωτιά. Αρχικά δεν αντελήφθη ποια ήταν η αιτία και αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια. Κάλεσε λοιπόν την Αμεση Δράση. Από την περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού προέκυψε ότι η ανάφλεξη υπήρξε από την μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου ( το οποίο βρισκόταν στην τσέπη του) . Με πιθανολόγηση ότι η έκρηξη οφείλεται ίσως στην επαφή της μπαταρίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου με μεταλλικά αντικείμενα, όπως κέρματα και κλειδιά που είχε στην ίδια τσέπη ο 55χρονος. Σύμφωνα με άλλες πηγές ο τραυματισθείς ανέφερε ότι είχε μόλις φορτίσει την μπαταρία του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πυρκαγιών, συνολικά 195 περιστατικά ανάφλεξης ή έκρηξης ηλεκτρονικών τσιγάρων καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα 2009-2016. Καταγράφηκαν 133 τραυματισμοί, από τους οποίους οι 38 χαρακτηρίσθηκαν σοβαροί. Δείτε εδώ έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου ,όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας:

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου σε λεωφορείο:

Μάλιστα για την ασφάλεια των ατμιστών, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε προχωρήσει σε συστάσεις όπου ανάμεσα στα ζητούσε προτίμηση σε συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου με συστήματα ασφάλειας, όπως προστασία έναντι τις υπερβολικής φόρτισης(ΣΣ κάτι που ίσως συνδέεται με την προαναφερόμενη έκρηξη στην χώρα μας) Να κρατιέται το ηλεκτρονικό τσιγάρο καλυμμένο και μακριά από μπαταρίες ή κέρματα. Να αντικαθίσταται η μπαταρία στην περίπτωση που φθαρεί ή βραχεί . Να κρατιέται το ηλεκτρονικό τσιγάρο καλυμμένο και μακριά από μπαταρίες ή κέρματα

Πηγή: Cretalivenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσπασε τα δόντια και το σαγόνι του από ηλεκτρονικό τσιγάρο! Έσκασε στο στόμα του!

Η δραματική στιγμή που ηλεκτρονικό τσιγάρο ανατινάζεται στην τσέπη ενός άντρα (video)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας