4:56 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας: Εξαφανίστηκαν 502 δικογραφίες

Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας: Εξαφανίστηκαν 502 δικογραφίες

Για πρωτόγνωρο στα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, αναφερόμενος στην υπόθεση εξαφάνισης πεντακοσίων και πλέον δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του, σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου, αναφέρεται στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 -σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ.Σ.Κ.- φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.

Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:

«Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο  πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.

Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της 5ετούς παραγραφής.

Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.

Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων.

Η υπόθεση αυτή που έθιξε πολίτες αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της δικαιοσύνης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, μία μία, με σχολαστικότητα και τα πορίσματά της να δοθούν στη δημοσιότητα, καθόσον η Δικαιοσύνη απονέμεται στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι πολίτες της Κέρκυρας και από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ας προσφύγουν άμεσα ο κάθε ένας στον εντολοδόχο Δικηγόρο του, για να ενημερωθούν για την ανασύσταση φακέλλου που δικαιούνται.

Επί Προεδρίας μου υπάρχει διαφάνεια, πνέει αέρας ελευθερίας και αγωνίζομαι σκληρά για τις αρχές της ισότητας όλων απέναντι στο Σύνταγμα και τους νόμους αλλά και για την αξιοπρέπεια και για το ψωμάκι (εάν όχι ψίχουλα πλέον) των Δικηγόρων, του πρώτου Επιστημονικού Κλάδου κάθε Δυτικής Δημοκρατικής πολιτείας».

πηγή: enimerosi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Κοντοστάθης: Ο “μαϊμού”-γιατρός που εξαπάτησε και τον Κοντομηνά

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η κοκκινομάλλα είχε ξυρίσει το κεφάλι της

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας