10:00 Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Εισαγγελικοί κύκλοι ΑΠ: Μόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς μπορεί να βγάλει τις κουκούλες

Εισαγγελικοί κύκλοι ΑΠ: Μόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς μπορεί να βγάλει τις κουκούλες

Εισαγγελικοί κύκλοι του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», έχουν διπλή ιδιότητα. Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», έχουν διπλή ιδιότητα. Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Οι ιδιότητες αυτές δόθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Κατά συνέπεια, η προανακριτική επιτροπή πρέπει να απευθύνει αίτημα στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για άρση των δύο ιδιοτήτων και αυτές θα αποφανθούν.

«Κελέση» και «Σαράφης» χρίστηκαν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος από την Ελένη Τουλουπάκη και η απόφασή της επικυρώθηκε από τον Δημήτριο Παπαγεωργίου, πρώην εποπτεύοντα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα την απέδωσε ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας. Αρμόδιος για να δώσει εντολή για να βγουν οι κουκούλες είναι ο σημερινός εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ενώ για την άρση της ιδιότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να συναινέσει η Ελένη Τουλουπάκη και ο εποπτεύων αυτήν, εισαγγελέας Μπρακουμάτσος.

Μετά την “εξαφάνιση” του  προστατευόμενου μάρτυρα με κωδικό όνομα Σαράφης, ούτε η δεύτερη μάρτυρας της υπόθεσης , αποκαλούμενη ως «Αικατερίνη Κελέση», προσήλθε σήμερα Τετάρτη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει. Η ίδια άλλωστε έχει ζητήσει εγγράφως την ανάκληση της κλήσης της ως μάρτυρα, επικαλούμενη την ευρωπαϊκή οδηγία περί υποχρέωσης της εμπιστευτικότητας.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας