15:37 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 12 ομήρους

Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 12 ομήρους

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 12 ομήρους που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι όμηροι που απελευθερώθηκαν σήμερα, πέμπτη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ήταν 10 Ισραηλινοί και δύο άνθρωποι με άλλη υπηκοότητα, ανακοίνωσαν οι IDF. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς είναι 10 Ισραηλινοί, εννιά γυναίκες και ένα παιδί.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε πως βοήθησε στην επιτυχή απελευθέρωση και μεταφορά 12 ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα. Οι όμηροι μεταφέρθηκαν σε σημείο όπου περίμεναν Ισραηλινοί στρατιώτες, που θα επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους και στη συνέχεια θα μπουν σε ισραηλινό έδαφος. Οι οικογένειες των ομήρων έχουν ενημερωθεί σχετικά, ανέφεραν ακόμη οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σε αντάλλαγμα, μετά την απελευθέρωση των 12 ομήρων, θα αποφυλακιστούν 30 Παλαιστίνιοι. Πρόκειται για 15 γυναίκες και άλλους τόσους ανήλικους, οι οποίοι κρατούνταν σε φυλακές του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας