9:23 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ισραήλ: Στα πρόθυρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω της νέας μετάλλαξης

Ισραήλ: Στα πρόθυρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω της νέας μετάλλαξης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε με ειδικούς του χώρου της υγείας την Παρασκευή για να συζητήσει πώς θα αντιδράσει καλύτερα στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική η οποία, όπως δήλωσε, είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα.

“Βρισκόμαστε στα πρόθυρα [για την επιβολή] κατάστασης έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Μπένετ, όπως μεταδίδει το Reuters. “Βασική μας αρχή είναι να αναλάβουμε δράση ταχύτατα, με δύναμη και συνέπεια”, τόνισε.

Να σημειωθεί πως σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  ότι εντόπισε ένα κρούσμα της νέας παραλλαγής της Covid-19 που ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική και μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μεταδίδεται πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

“Η παραλλαγή, η οποία ανακαλύφθηκε στα κράτη της νότιας περιοχής της Αφρικής, εντοπίσθηκε στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι”, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας πως υπάρχουν φόβοι για “δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό” και έχουν μπει σε καραντίνα.

Διαβάστε ακόμη

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα χτυπά τα χρηματιστήρια

Η Ευρώπη σταματά τα αεροπορικά ταξίδια από τη Νότιο Αφρική

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας