0:48 Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ισραηλινός και Παλαιστίνιος έστειλαν μήνυμα ειρήνης μπροστά στον Ποντίφικα

Ισραηλινός και Παλαιστίνιος έστειλαν μήνυμα ειρήνης μπροστά στον Ποντίφικα

O Ισραηλινός Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο.

Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο το Σάββατο, στέλνοντας σαφές μήνυμα υπέρ της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και της ειρήνης γενικότερα.

Ο Ποντίφικας συμμετείχε στην ημερίδα «Αρένα της Ειρήνης», η οποία διοργανώνεται στη Βερόνα και λίγο μετά την άφιξή του στον χώρο, ο Ισραηλινός Μαόζ Ινόν, ο οποίος έχασε τους γονείς του στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και ο Παλαιστίνιος Αζίζ Σαράχ, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, αγκαλιάστηκαν μπροστά του.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο νέοι κατάφεραν να γίνουν φίλοι και συνεργάτες. «Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο», είπε ο Πάπας, ενώ οι 10.000 συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

«Απαγορεύεται να αυταπατώμαστε, απαγορεύεται να το βάλουμε κάτω. Αν όλα φαίνεται να συνηγορούν υπέρ του πολέμου, οι ατομικές επιλογές ειρήνης παραμένουν εφικτές και απαραίτητες» τόνισε ο καθολικός ιερέας Λουίτζι Τσότι στην παρέμβασή του την ώρα που ο πάπας Φραγκίσκος έφτανε στην Αρένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρον Μπενιαμίν: Ο Ισραηλινός στρατός επαναπάτρισε τη σορό του ομήρου που βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Φίτσο παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με αξιωματούχους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας