4:55 Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Ιταλία: Η ώρα της κρίσης για τους κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης Ντραγκέτα

Ιταλία: Η ώρα της κρίσης για τους κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης Ντραγκέτα

Εκατοντάδες κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην πιο ισχυρή ομάδα οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας στην «Ντρανγκέτα» – θα ακούσουν την ετυμηγορία της έδρας μετά από μια σχεδόν τριετή δίκη.

Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές του 2021 στην περιοχή της νότιας Καλαβρίας, όπου είχε αρχικά την έδρα της η οργάνωση μαφίας, αναμένεται να δώσει ένα σκληρό πλήγμα στο συνδικάτο του εγκλήματος, το οποίο συγκέντρωσε αθόρυβα εξουσία στην Ιταλία και στο εξωτερικό καθώς η Σικελική Μαφία έχασε την επιρροή της.

Περισσότεροι από 320 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμός και συμμετοχή στη μαφία.

Άλλοι κατηγορούνται για συνενοχή με την «ντρανγκέτα» χωρίς να είναι στην πραγματικότητα μέλη.

Τώρα η οργάνωση αυτή κατέχει σχεδόν το μονοπώλιο της διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους εισαγγελείς που ηγήθηκαν της έρευνας εναντίον της στη νότια Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, δημιούργησε βάσεις σε μεγάλο μέρος της δυτικής, βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και δραστηριοποιείται επίσης στην Αφρική.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας