22:58 Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Ιταλία: Μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών στις ακτές της χώρας

Ιταλία: Μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών στις ακτές της χώρας

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τις ακτές της Ιταλίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης στη χώρα είναι ότι μόλις μέσα σε δύο 24ωρο, οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 2.350 μετανάστες στη Μεσόγειο. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο, διασώθηκαν 2.500 άτομα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Σικελίας, ενώ στην πλειονότητά τους οι διασωθέντες είναι πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Είναι προφανές ότι αυτό θα συνεχιστεί. Πάντα παρατηρούμε μια μείωση όταν οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι καλές, όμως αμέσως μόλις βελτιωθούν οι μετανάστες αναχωρούν μαζικά», σχολίασε σχετικά Μάρτιν Σουέρεμπ, ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Μάλτας, ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2013 η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών: σχεδόν 8.000 το πρώτο εξάμηνο του 2013 και 35.000 το δεύτερο. Το 2014 κατά το πρώτο εξάμηνο έφτασαν στη χώρα 65.000 μετανάστες, ενώ συνολικά τη φετινή χρονιά αναμένονται 150.000 αφίξεις, δηλαδή 400 άνθρωποι ημερησίως.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας