21:33 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Ιταλία: Ξαναζητά τη βοήθεια της Κούβας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ιταλία: Ξαναζητά τη βοήθεια της Κούβας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», οι αρχές της Σικελίας ζήτησαν από την κυβέρνηση της Κούβας να στείλει στην περιοχή περίπου 60 εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας,  τις γνωστές σε όλο τον κόσμο ιατρικές ταξιαρχίες «Henry Reeve», καθώς τα νοσοκομεία στο ιταλικό νησί βρίσκονται αντιμέτωπα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού κατά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Το αίτημα υποβλήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην ιταλική πρεσβεία στην Κούβα και αφορά σε ενίσχυση σε εντατικολόγους, νοσοκόμες, αναισθησιολόγους, λοιμωξιολόγους και πνευμονολόγους.

«Η κουβανική κυβέρνηση έχει ομάδες γιατρών και νοσοκόμων που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για να συνεισφέρουν και ζητήσαμε τη βοήθειά τους», δήλωσε στη «La Repubblica», ο Ρενάτο Κόστα, επικεφαλής της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης της Σικελίας για την Covid-19. «Γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες και άλλες περιοχές στην Ιταλία ζήτησαν επίσης βοήθεια από την Κούβα. Ελπίζουμε απλώς να έρθουν πρώτα σε εμάς. Είμαι σε επαφή με την πρεσβεία, η οποία χαιρέτισε το αίτημά μας».

Στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, οι κουβανικές ιατρικές ομάδες προσγειώθηκαν σε ορισμένες από τις περιοχές της Ιταλίας που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως η Λομβαρδία και το Πιεμόντε, για να ενισχύσουν τους Ιταλούς υγειονομικούς.

Ιατρικές ταξιαρχίες της Κούβας αναπτύχθηκαν σε όλο τον κόσμο για να πολεμήσουν το Covid-19 σε 20 άλλες χώρες, από τη Νότια Αφρική έως το Σουρινάμ, οδηγώντας μαζικούς φορείς από όλο τον πλανήτη να απευθύνουν το αίτημα στην Επιτροπή των Νόμπελ, να τους αποδοθεί το Νόμπελ Ειρήνης το 2021.

Διαβάστε επίσης 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου μετά από κρούσμα κορωνοϊού στη Μητρόπολη

Γεν. Διευθυντής ΠΟΥ: “Θα κάνουμε τα πάντα για να μάθουμε την προέλευση του νέου κορωνοϊού”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας