16:37 Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Κ. Χατζηδάκης: «Οι συνταξιούχοι θα ακούσουν απόψε μόνιμες αυξήσεις από το 2023»

Κ. Χατζηδάκης: «Οι συνταξιούχοι θα ακούσουν απόψε μόνιμες αυξήσεις από το 2023»

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τα οικονομικά ζητήματα που «βασανίζουν» τους πολίτες εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα.
Λίγε ώρες πριν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε πάνω σε σοβαρά οικονομικά ζητήματα της χώρας μας.

Ερωτώμενος αρχικά για τα αναδρομικά των συντάξεων δήλωσε πως σχετικά με το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2020.

«Τότε είχε επεκταθεί η ισχύς μιας απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει για περικοπές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, το ’15-’16. Η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, το έκανε επειδή το ήθελε» εξήγησε ο υπουργός.

Τόνισε πως απόψε στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι θα ακούσουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, «πιο μόνιμης ισχύος».

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις» αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφορικά με όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, ο υπουργός είπε πως θα εξαλειφθεί προκειμένου να είναι «σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, οι… δέκα εκπλήξεις και το άρωμα εκλογών στη Θεσσαλονίκη

Στουρνάρας: Οι τιμές σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα θα αυξηθούν κατά 40%


Κατώτατος μισθός
Ερωτώμενος για τον κατώτατο μισθό και το ενδεχόμενο να φτάσει πάνω από τα 751 ευρώ, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως πρέπει να γίνει μία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με την Τράπεζα Ελλάδος, το ΚΕΠΕ, στη συνέχεια πρέπει ο υπουργός εργασίας να κάνει πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό να εγκρίνει την αύξηση.

«Εμείς δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» είπε ο υπουργός.

Νόμος Κατρούγκαλου
Σχετικά με το νόμο «Κατρούγκαλου» ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση της ΝΔ διόρθωσε πολλές αδικίες του νόμου, «αλλάξαμε το πένανλτι για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, οι κρατήσεις που τους γίνονται πήγαν από το 60% στο 30%, αυξήσαμε τις συντάξεις για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφαλιστικό βίο και το πιο σημαντικό αλλάξαμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από 22% τον κατεβάσαμε στο 9%».

Επιδόματα
«Τα επιδόματα που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτά» αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης.

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν θα εμφανιστεί ως πολιτικός «Άι Βασίλης» καθώς διανύουμε μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας