More

  Κ. Κυρανάκης: «∆ίνουµε µάχες σε όλα τα µέτωπα»

  Για fake news κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών της Νέας ∆ημοκρατίας μιλά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για όλους και για όλα και τονίζει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχες σε όλα τα μέτωπα.

  Συνέντευξη στον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ

  Έχουμε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, κύριε Κυρανάκη. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αυτή τη φορά ολιγωρεί σε διάφορα θέματα και έτσι πάει στράφι η προηγούμενη προσπάθεια των πολιτών. Εσείς τι λέτε;

  Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η χώρα μας εξακολουθεί στη διαχείριση και του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τις αρχές Αυγούστου υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

  Το καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα που προέκυψαν, τόσο στις πύλες εισόδου όσο και στα νησιά μας. Τέλος Αυγούστου διαχειριστήκαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και ιδιαίτερα στα γηροκομεία μας, ενώ κινηθήκαμε γρήγορα και μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο.

  Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, με αποτέλεσμα να προκαλείται πίεση στο Σύστημα Υγείας. Κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι να δίνουμε συνεχώς ΜΕΘ στο Σύστημα και η άλλη είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Όλοι μας έχουμε κουραστεί αλλά είναι κρίσιμο να εφαρμόσουμε τα μέτρα και να μην πάμε σε κάτι χειρότερο, το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία μας.

  ∆εν επαναπαυόμαστε ούτε στιγμή. Εξετάζουμε την κατάσταση με τις οδηγίες πάντα των ειδικών, παίρνουμε νέα μέτρα όταν κρίνεται αναγκαίο και βλέπουμε τη δυναμική τους. Σε κάθε περίπτωση η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα.

  Η θεομηνία έπληξε τη Θεσσαλία και τα Επτάνησα. Η Πολιτική Προστασία λειτούργησε σωστά κατά τη γνώμη σας ή η Πολιτεία δεν κινήθηκε όπως θα έπρεπε;

  Μιλάμε για έναν κυκλώνα, ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο προκάλεσε δυστυχώς τεράστια προβλήματα και πολλές καταστροφές. Το σημαντικό τώρα είναι να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές για όλους τους πληγέντες. Από αυτό θα κριθούμε.
  Είναι πραγματικά λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση πάνω σε μια τέτοια τραγωδία με fake news ακόμη και για το 112, το οποίο είχε σταλεί στους κατοίκους.

  Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος της καταστροφής από ένα τέτοιο φαινόμενο. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες για να φροντίσει για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών που επλήγησαν από τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα.

  Σε αυτή τη φάση χρειάζεται συντονισμός για να γίνουν όλα πιο γρήγορα, να καταγραφούν οι ζημιές και να αποτυπωθούν σωστά. Ήδη άρχισαν να υλοποιούνται τα πρώτα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

  Το προσφυγικό από ό,τι φαίνεται είναι άλυτο θέμα. Τελικά πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο διηνεκές με αυτό;

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση στο μεταναστευτικό έχει αλλάξει. Γίνεται μια συστηματική αποσυμφόρηση των νησιών μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Το τρίμηνο του καλοκαιριού που μας πέρασε είχαμε σημαντική μείωση στις ροές της τάξεως του 89%. Είναι η πρώτη φορά που οι αποχωρήσεις είναι περισσότερες από τις αφίξεις.

  Επιπλέον, από την αρχή του χρόνου, περισσότερα από 5.700 άτομα έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα. Μέσα στο 2020 έχουν μεταφερθεί 25.000 άτομα από τα νησιά μας.
  Το β΄ εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 14.000 μεταφορές σε αντίθεση με το α΄ εξάμηνο του ίδιου έτους που είχαν γίνει οι μισές. Παράλληλα, η προσπάθεια για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο συνεχίζεται και με πιο έντονους ρυθμούς. Τις προηγούμενες μέρες αναχώρησαν για τη Γαλλία 169 άτομα αιτούντων διεθνή προστασία.
  Εφαρμόζουμε μία διαφορετική πολιτική με την ενεργή φύλαξη των συνόρων μας, την επιτάχυνση της απονομής αιτήσεων ασύλου και τη σημαντική ενεργοποίηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για έμπρακτη αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

  Η Σύνοδος Κορυφής αναβλήθηκε. Αυτό είναι πρόβλημα για την ελληνική πλευρά. Θα δούμε τον Ερντογάν να ξεσαλώνει και πάλι;

  Η τουρκική προκλητικότητα, η οποία δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, θα τεθεί στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ήδη, από τον περασμένο Αύγουστο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έχει εγκρίνει ένα πλαίσιο κυρώσεων που παρουσίασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Μπορέλ. Αυτό αναμένεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

  Η αποχώρηση του «Oruc Reis» ήταν ένα πρώτο θετικό δείγμα, το οποίο πλέον μετουσιώνεται σε κάτι χειροπιαστό για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά απτά δείγματα σεβασμού του ∆ιεθνούς ∆ικαίου. Η κυβέρνηση θα διατηρήσει την πίεση στο ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς επιδιώκει να υπάρχει ένας κατάλογος επιλογών έναντι της Τουρκίας, αν επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες. Οι επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες και να βρίσκονται στο τραπέζι σε περίπτωση που χρειαστούν. Το ζήτημα θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξουν τελικά κατευθύνσεις για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

  Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης [picks & vid]

  Ο Καλογρίτσας «δείχνει» τον White Porscha

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  «Κόκκινος Οκτώβρης» στο Αιγαίο: Περικυκλωμένο το Oruc Reis

  «Καρφωμένα» στις κινήσεις του «Oruc Reis» και του τουρκικού στολίσκου που πλέει μαζί με το σεισμογραφικό σκάφος εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είναι τα μάτια όλων,...

  Αποχώρησε από τη Βουλή το ΜέΡΑ 25

  Το ΜέΡΑ 25 «αρνούμενο να γίνει συνεργός στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης...

  Ο Ερτογάν ξεσπαθώνει τώρα και κατά των ΗΠΑ. Πήρατε τα λεφτά για τα F35 αλλά δεν μας τα δώσατε

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στις δηλώσεις που έφτασαν από τις ΗΠΑ σχετικά με τους ρωσικού πυραύλους S-400. Μιλώντας στο 7ο...

  Έτρεξε με μοτοσυκλέτα σε αγώνα ο Αυγενάκης

  Στην πίστα ταχύτητας των Μεγάρων βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έτρεξε στους αγώνες κυπέλλου SUPERMOTΟ και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας...

  Όλα όσα έκανε η ΕΛ.ΑΣ. την πρώτη μέρα των νέων μετρων – Οι συλλήψεις και τα πρόστιμα

  Χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών νέων μέτρων και η ΕΛ.ΑΣ. βγήκε στους δρόμους για χιλιάδες ελέγχους. Συλλήψεις και εκατοντάδες πρόστιμα επιβλήθηκαν...