7:16 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Κ. Κυρανάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ της εποχής µας...

Κ. Κυρανάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ της εποχής µας...

Ποιος θα είναι ο πιο συνεπής για να κυβερνήσει η χώρα θα είναι το διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, υποστηρίζει με συνέντευξή του στην «ΜΠΑΜ» ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο βουλευτής της Νέας ∆ημοκρατίας τονίζει ακόμα ότι η Αριστερά στην Ελλάδα απέτυχε και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας και ο Αλέξης Τσίπρας να προσαρμοστεί σε ιδέες που πιστεύουν άλλοι και όχι ο ίδιος μέχρι πρότινος. Επιπλέον αναλύει ποιες είναι οι τομές που έκανε στη χώρα η σημερινή κυβέρνηση, τομές που θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια μετά.

Συνέντευξη στον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ 


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νότιου Τομέα Αθηνών μιλά στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για την αποτυχία της Αριστεράς, τις επόμενες εκλογές, το διακύβευμά τους, αναλύοντας ποιες τομές έκανε η σημερινή κυβέρνηση στη χώρα οι οποίες θα μνημονεύονται για χρόνια.


Κύριε Κυρανάκη, μπορεί ο πρωθυπουργός να τονίζει κατηγορηματικά ότι θα έχουμε εκλογές το 2023, ωστόσο η συζήτηση έχει ανοίξει για τις εκλογές, συνεπώς είτε γίνουν το 2022 είτε το 2023 είναι στον ορίζοντά μας. Το ερώτημά μου είναι πού θα κριθούν; Και επιπλέον ποιο θα είναι το διακύβευμα.

Θεωρώ ότι πλέον υπάρχει σοβαρό πολιτικό επιχείρημα για να εξαντληθεί η τετραετία και γι’ αυτό επιμένει ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα την τελευταία 10ετία άλλαξε πέντε πρωθυπουργούς. Η κρίση παράγει πάντα κυβερνητική αστάθεια, αλλά συμβαίνει και το αντίστροφο. Τώρα που η κρίση είναι πίσω μας και η Ελλάδα αλλάζει, είναι σημαντικό να εκπέμψουμε ως χώρα ένα μήνυμα σταθερότητας. Η τετραετία πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη γνώμη μου όχι μόνο για λόγους διεθνούς αξιοπιστίας, αλλά και διότι πλέον υπάρχουν τα περιθώρια να υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

Με βάση αυτές θα μας κρίνει ο κόσμος, και, αν είμαστε συνεπείς, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε. Το διακύβευμα λοιπόν θα είναι η συνέπεια. Ποιος από τους δύο θα αξιολογηθεί ως πιο ικανός και πιο συνεπής για να είναι στο τιμόνι της Ελλάδας.

Όταν ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η Νέα ∆ημοκρατία και η κυβέρνησή του εκφράζουν από τους κεντροδεξιούς μέχρι τους κεντροαριστερούς, ποιος είναι ο ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας ∆ημοκρατίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Αριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία; 

Η Νέα ∆ημοκρατία είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, ταυτισμένη με όλες τις σημαντικές εθνικές επιλογές της Μεταπολίτευσης. Αυτή είναι η πολιτική της ταυτότητα. Το ότι έχουν προσχωρήσει στη Νέα ∆ημοκρατία άνθρωποι από άλλους χώρους σημαίνει ότι εκείνοι άλλαξαν απόψεις, όχι εμείς. Είναι τιμή μας να προσχωρούν στις θέσεις και στην ιδεολογία μας στελέχη με διαφορετικές αφετηρίες και αυτό αποδεικνύει τη διαχρονικότητα και την αντοχή της Νέας ∆ημοκρατίας όλες αυτές τις δεκαετίες.

∆εν είναι τυχαίο ότι το μόνο κόμμα που στάθηκε όρθιο μέσα από τόσες κρίσεις είναι η Ν∆. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα οι οποίες βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς ανθρώπους που δεν προσδιορίζονται ως κεντροδεξιοί. Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν αποτελεσματικότητα σε θέματα όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, που δεν έχει ιδεολογικό χρώμα. Αξιολογούν θετικά τις λύσεις που δίνονται, χωρίς καν να είναι ψηφοφόροι μας. Αυτό είναι καλό και πάντα αναγκαίο. ∆εν σημαίνει όμως ότι αλλάζουμε ιδεολογικό προσανατολισμό. Σημαίνει ότι η Κεντροδεξιά είναι ο χώρος που μπορεί να προσφέρει περισσότερα στους Έλληνες.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το εμφυλιοπολεμικό κλίμα πίσω στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και η Νέα ∆ημοκρατία, στελέχη της δηλαδή, σήκωσαν το… γάντι. Αυτά μπορούμε να τα αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε ενωμένοι ως έθνος ή υπάρχει χάος μεταξύ των δύο χώρων που δεν γεφυρώνεται με τίποτα στον αιώνα τον άπαντα; 

Οι δημοκρατίες δεν φτιάχτηκαν για να συμφωνούμε σε όλα. Θεωρώ ότι το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί το 2015 έχει μείνει πίσω μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει ένα πιο συστημικό κόμμα και να γίνει το ΠΑΣΟΚ της εποχής μας. Αυτό δείχνει ότι η Αριστερά απέτυχε και πλέον ο κ. Τσίπρας προσαρμόζει τις ιδέες του σε πράγματα που πιστεύουν άλλοι. ∆έχομαι ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, ούτως ή άλλως το ότι προσχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις μας, σε μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα όπως η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, η σχέση μας με τη ∆ύση, η αξία των ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομία, δείχνει ότι οι ιδέες της Νέας ∆ημοκρατίας είναι πιο ισχυρές.

Από εκεί και πέρα, οι διαφορές είναι μεγάλες και εμείς πήραμε εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσουμε όσα υποσχεθήκαμε, είτε υπάρχει συναίνεση είτε όχι. Στο τέλος θα κριθούμε από τον κόσμο για όσα κάναμε, όχι για το αν συμφωνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά.

Ενωμένοι είμαστε πάντα απέναντι σε κοινούς εχθρούς της πατρίδας και απέναντι σε κοινές προκλήσεις. Όμως θεωρώ υγιές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στα πολιτικά κόμματα, γιατί ο ρόλος τους είναι να εκφράζουν τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και στην κοινωνία. Εκπρόσωποι των πολιτών είμαστε, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Αν έπρεπε σήμερα να πούμε τις τομές που έφερε αυτή η κυβέρνηση στη  χώρα, πράγματα που θα τα μνημονεύουμε για χρόνια, που άλλαξαν ή πιστεύετε θα αλλάξουν τη χώρα, τι θα μου απαντούσατε;

Ψηφιακή επανάσταση, ισχυροποίηση των Ενόπλων ∆υνάμεων, κλείσιμο των συνόρων απέναντι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, φιλοεπενδυτικό κλίμα στην πράξη, επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αυτές είναι οι μεγάλες επιτυχίες μέχρι σήμερα, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε η Ελλάδα να γίνει μια χώρα-πρότυπο. Οι τομείς που κατά τη γνώμη μου χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια είναι η ∆ημόσια ∆ιοίκηση, το εθνικό δημογραφικό πρόβλημα, οι πολύ υψηλές εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και εργαζόμενοι, και το εκπαιδευτικό σύστημα του μέλλοντος ώστε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτερα από εμάς.

Προφανώς η πανδημία έβαλε πολλά εμπόδια, όμως επιτάχυνε αλλαγές σε άλλους τομείς. Θεωρώ ότι τα επόμενα δύο χρόνια μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα ακόμη περισσότερο.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Αποκτήσαμε τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη δυνατή τιμή – Την επόμενη εβδομάδα προς κύρωση η συμφωνία [vid]

Φώφη Γεννηματά: «Οποιαδήποτε αλλαγή στην ταυτότητά μας θα είναι ανεπανόρθωτη βλάβη»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας