8:17 Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά - Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου θα φέρει το όνομα της

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά - Ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου θα φέρει το όνομα της

Με ανάρτηση του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι ξεκινά άμεσα ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Κάτι που θα υλοποιηθεί εντός του 2022 με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του:

Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Τους ένωσε όλους

Ήταν όλοι εκεί, στο τελευταίο «αντίο» για τη Φώφη Γεννηματά – “Αθάνατη”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας