17:15 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Κ. Τσιάρας: Η ψηφιοποίηση του συστήματος θα συμβάλει τα μέγιστα

Κ. Τσιάρας: Η ψηφιοποίηση του συστήματος θα συμβάλει τα μέγιστα

Στις πολλές και χρόνιες παθογένειες που εμποδίζουν την επιτάχυνση του δικαιοδοτοκού έργου, αναφέρθηκαν τέσσερις πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε η «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» και φιλοξενήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε και ο νυν υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος χαρακτήρισε τη βραδύτητα στην απονομή ως το «μεγαλύτερο πρόβλημα» της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για «στρεβλή αντίληψη» για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και «πανσπερμία διατάξεων», καθώς όπως τόνισε, έχουν ψηφιστεί περισσότερα από σαράντα νομοσχέδια, τα τελευταία για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, με πενιχρά έως τώρα αποτελέσματα. «Πολλά από αυτά αποδείχθηκαν λυσιτελή» ανέφερε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως κάποια από αυτά, όπως ο νόμος για την πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ο νόμος για τη νέα τακτική διαδικασία στην πολιτική Δικαιοσύνη, αποτέλεσαν τομές. Τα μέγιστα ωστόσο στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, θα συμβάλει η πλήρης, όπως είπε, ψηφιοποίηση του συστήματος.

«Το δικαιοδοτικό σύστημα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες, να αποτελεί τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και να………………………………………………………………

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Ραπτόπουλος: Τον έδειρα γιατί με είπε κερατά – Τι άλλο είπε στον πρόεδρο του αυτόφωρου

Θεσσαλονίκη: Δεκαοχτώ χρόνια κάθειρξη σε 63χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας